Ražné cestoviny s kozím syrom

Z výživového hľadiska je ovos a raž najhodnotnejší druh obilia. Sú zdrojom energie a ľahko rozpustnej vlákniny. Čo tak skúsiť ražné cestoviny?
Čo budeme potrebovať?
  • 200 g ražných cestovín (napr. špirály)
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g paradajkové bio pyré
  • 50 g kozieho syra
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ, čierne korenie, bazalka, rozmarín

Postup

Cestoviny uvaríme v mierne slanej vode. Zatiaľ nakrájame cibuľku, opražíme ju na olivovom oleji, pridáme rozmarín, pretlačený cesnak a paradajkové pyré. Ochutíme soľou a korením. Vmiešame uvarené cestoviny. Na tanieri ozdobíme kúskami kozieho syra a bazalkou. Uvaríme si veľmi ľahko a rýchlo ráno a zoberieme napr. na obed do práce.


Vyskúšajte tiež:

Domáce cestoviny s petržlenovým pestom