Ako si vybrať toho správneho trénera?

Poznáte to, často naša dobrá snaha schudnúť či vypracovať si telo nestačí. Nemáme také dobré návyky, nepoznáme systém cvičení, ktorý by najviac vyhovoval nášmu telu. V takom prípade je lepšie nájsť si osobného trénera, ktorý nám spraví tréningy i jedálniček na mieru. Ako nájsť toho správneho?

trener_fitness_11-2-2016_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock.com

V prvom rade by ste si mali ujasniť, čo chcete

Potrebujete schudnúť? Chcete si vyrysovať postavu? Alebo nabrať kondíciu, aby ste mohli začať s aktívnym športovaním? Pretože podľa toho by ste sa mali zamerať na odbor, z ktorého si chcete vybrať trénera. Má to byť klasický v posilňovni, fitness s kombináciou s inými cvikmi, alebo zameraný skôr na kardio?


Rozhodli ste sa pre posilňovanie? Pozrite sa, ako na to:

VIDEO: Ako začať s posilňovaním

Na ako dlho?

Ak už viete, čo presne chcete, mali by ste si premyslieť aj dĺžku doby, počas ktorej chcete trénovať, aby vám váš tréner vedel rozdeliť cvičenie a spraviť jedálniček.

Ako si zorganizujem čas?

Povinnosti sú prvoradé, to vieme všetci, preto im musíme prispôsobiť všetko ostatné. Čo sa týka cvičenia, niektorým sa cvičí lepšie ráno pred prácou, iným večer, keď už majú po všetkom. Je teda potrebné zhodnotiť, kedy sa to najviac hodí vám, hlavne, aby vaše cvičenie bolo pravidelné a tréner sa mohol na vás spoľahnúť.

Osamote alebo v kolektíve?

Vyhovuje vám viac cvičenie osamote, alebo sa chcete pridať k väčšej skupine? Toto je tiež zásadná otázka, ktorou by ste sa mali zaoberať. Pretože dôležité je, aby vás cvičenie bavilo. Niektorí radšej cvičia sami, iní zase oceňujú kolektívne cvičenie, kde si môžu nájsť aj nových priateľov. cvicenie_kolektivne_11-2-2016

Zdroj foto: Shutterstock.com

Overiť si

Ak ste si už svojho trénera vytipovali, popýtajte sa ešte v blízkom okolí priateľov a známych, prípadne na internete, aké majú s ním skúsenosti. Boli spokojní? Aké mali výsledky? Určite budete potom istejší svojím výberom.

Koľko ma to bude stáť?

A v neposlednom rade je tu i finančné ohodnotenie. Mali by ste vedieť odhadnúť "hĺbku svojej peňaženky" a podľa toho si najať trénera. A takisto, aby vám financie nechýbali ani na prípadné zmeny v jedálničku a športové potreby.


Pozrite si tiež, aký systém treba mať, ak začínate s posilňovaním:

VIDEO: Ako začať s posilňovaním