FOTO: Zabudnite na hrniec s vriacou vodou! Nový spôsob prípravy špagiet stojí za milión lajkov!

Aj vy robíte špagety vždy tak, že napustíte hrniec, čakáte, kým voda zovrie a potom do nej celé tvrdé a rovné cestoviny uložíte na stojáka?
Aj vy robíte špagety vždy tak, že napustíte hrniec, čakáte, kým voda zovrie a potom do nej celé tvrdé a rovné cestoviny uložíte na stojáka? Minúty utekajú a vám sa zatiaľ rozvarí iba spodná polovica, kým vrch je stále suchý a nechce do hrnca spadnúť? Navyše sú na konci celkom zlepené a musíte použiť olej, aby sa vám aspoň trošku oddeľovali?

Stop nepraktickému vareniu špagiet a ostatných cestovín. Nový postup je zázračne jednoduchý:

1. Zoberte si hlbšiu panvicu, ktorú používate napríklad na soté
2. Na panvicu uložte vaše špagety, ktoré budú rozmerom celkom sedieť
3. Napustite vodu, aby ste ich celkom ponorili a začnite variť
4. Pretože boli už ponorené v studenej vode od začiatku, nebudú sa lepiť
5. Špagety sa na okrajoch hneď prispôsobia panvici
6. Celé rovnomerne zmäknú, takže sa budú dať aj krásne miešať
7. Polovica vody sa pri varení odparí
8. Stále jej zostane dosť naspodku, aby ste ich varili v nejakej super omáčke

[[
](images/library_original/babske_rady/spagety_1_8.7.2015_big.jpg) [[
](images/library_original/babske_rady/spagety_2_8.7.2015_big.jpg)
[[
](images/library_original/babske_rady/spagety_3_8.7.2015_big.jpg) [[
](images/library_original/babske_rady/spagety_4_8.7.2015_big.jpg)
[[
](images/library_original/babske_rady/spagety_5_8.7.2015_big.jpg) [[
](images/library_original/babske_rady/spagety_6_8.7.2015_big.jpg)
Vajet

Totálna kravina! NA 100g cestovín ide min 1l vody a varí sa na veľkom ohni. Keď vrie voda málo, cestoviny sa uvaria zle, sú naduté a mäkké, taliani by vás hnali kade tade . . . .