FOTO: Top zapečená šmakovka! Neuveríte pôvod tohto jedla. Je to obyčajný...

Nemáte čas na dlhú prípravu obedu alebo večere? A čo keby ste skúsili tento recept, pripravený doslova „na kolene“?
Mňamka, ktorá na prvý pohľad vyzerá celkom komplikovane je v skutočnosti obyčajný zemiak! Na prípravu potrebujete iba nôž a veľa syra:

1. Stredne veľký zemiak umyte
2. Šupky sa nezbavujte, len ju priečne narežte tak, aby sa zemiak nerozpadol
3. Vložte do narezaných drážok tvrdý syr
4. Posypte takto naložený zemiak ešte postrúhaným syrom a smotanou
5. Nechajte zapiecť

[[
](images/library_original/babske_rady/zemiak_1_4.7.2015_big.jpg) [[
](images/library_original/babske_rady/zemiak_2_4.7.2015_big.jpg)
[[
](images/library_original/babske_rady/zemiak_3_4.7.2015_big.jpg) [[
](images/library_original/babske_rady/zemiak_4_4.7.2015_big.jpg)
[[
](images/library_original/babske_rady/zemiak_5_4.7.2015_big.jpg) [[
](images/library_original/babske_rady/zemiak_6_4.7.2015_big.jpg)
Nápadom sa medze nekladú. Do zemiaku môžete nastrkať čokoľvek, na čo máte práve chuť, či už salámu, ktorá mu dodá vôňu alebo údené či nejakú zeleninku. Dobrú chuť!