Ovsené vločky sú zdravá potravina, o tom snáď netreba pochybovať. Obsahujú veľa zdraviu prospešných látok: bielkoviny sacharidy, tuk a vlákninu. Cenné sú vitamíny B,E,K, kyselina listová i pantoténová, a tiež minerálne látky vápnik, sodík, fosfor, železo, draslík, meď, mangán, horčík i zinok. Čo tak palacinky z ovsených vločiek?
jahodový džemprípadne tvaroh s vajíčkom, hrozienkami
šľahačka
Postup
V mixéri si pripravíme palacinkové cesto – vyšľaháme vločky, mlieko, vajcia, cukor a soľ. Podľa potreby buď pridáme vločky alebo mlieko. Cesto musí byť mierne husté ako na palacinky z múky. Panvicu vymastíme a palacinky pečieme z obidvoch strán. Naplníme jahodovým džemom, prípadne tvarohom (250 g mäkký tvaroh, 50 hrozienka, 1 PL rum a 1 PL med), povrch ozdobíme šľahačkou.
Absolventka Karlovej univerzity v Prahe. Do povedomia odbornej i pacientskej verejnosti sa dostala ako manažérka v odbore ošetrovateľstvo. Stála pri zrode nového medicínskeho odboru - geriatria. Spoluzakladala jednu z prvých Agentúr domácej ošetrovateľskej starostlivosti na Slovensku. V roku 2013 bola v prestížnej celoslovenskej súťaži Sestra roka ocenená za celoživotné dielo v ošetrovateľstve. V súčasnosti píše pre viaceré internetové portály so zameraním na podporu zdravia – prevenciu. Propaguje zdravý životný štýl, vrátane racionálneho stravovania.