Zemiakový závin
ilustračný obrázok
Čo budeme potrebovať?
- 500 g zemiakov
- soľ
- 1 čerstvé domáce vajce
- 500 g kvasenej kapusty
- 100 g uvarených krúp a pšenice
- 2 cibule
- 4 polievkové lyžice sójového oleja
- 150 g hrubozrnnej múky
- 1 hlavička cesnaku
- ligurček
- petržlenová vňať
- sójový tvaroh
Postup
Zemiaky uvarené v pare necháme vychladnúť a potom ich dobre pretlačíme. Pridáme múku, soľ a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na 1 cm hrubú placku. Na placku rozotrieme kvasenú kapustu, uvarené krúpy s pšenicou, pokrájanú cibuľu, posekaný cesnak a ligurček. Placku zvinieme, previažeme bielou niťou a v osolenej vode varíme pol hodiny. Na tanieri posypeme tvarohom a petržlenovou vňaťou a polejeme olejom.
Za recept ďakujeme pani Anne z Nového Mesta nad Váhom.