Lievance

Spomínate si na lievance alebo palacinky od babičky? Iste, príprava si vyžaduje čas, ale čo tak urobiť si ich v sobotu alebo v nedeľu ráno, keď máme času o trochu viac. Skúste náš osvedčený recept. Nič nestratíte, naopak rodinu príjemne prekvapíte.
Čo budeme potrebovať?
- 1/2 šálky nízkotučného mlieka
- 2 šálky syru - Cottage cheese
- 4 vajcia
- 1 a 1/4 šálky drobného ovocia
- 2 a ½ šálky celozrnnej pšeničnej múky
- 2 PL hladkej múky- podľa potreby a šťavnatosti ovocia
- 2 PL práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 1 ČL kypriacieho prášku
- štipka soli
- olej na vymastenie panvice
- 1 ovocný jogurt, prípadne šľahačkovú smotanu
Postup
Žĺtky vymiešame s cukrom a pridáme syr vyšľahaný s mliekom, rozmixované ovocie, citrónovú šťavu a múku, v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok. Vypracujeme cesto, do ktorého nakoniec pridáme sneh z bielkov. Cesto nanášame na vymastenú panvicu a pečieme z obidvoch strán. Lievance podávame natreté ovocným jogurtom alebo šľahačkou, povrch ozdobíme čerstvým ovocím.