Prsia, pery, zadok? Čo si nechávame upravovať najčastejšie?

Mnoho zákrokov a plastických operácií sa síce spája so zdravotnými problémami, najmä však s pocitom nespokojnosti s vlastným telom. Záujem o ne síce rastie, súčasne však vzbudzujú prirodzený rešpekt, pretože každá úprava sa spája s rizikom, že výsledok nedopadne presne podľa našich predstáv a očakávaní. Treba si dávať pozor, aby ste v konečnom dôsledku nevyzerali ako vlastná karikatúra.

Nízke sebavedomie, strata pocitu ženskosti a príťažlivosti, ale aj zdravotné problémy privádzajú mnohých ľudí do ambulancií plastických chirurgov, ktorí svojimi šikovnými rukami dokážu doslova zmeniť (život) človeka.

Zväčšenie pier

Jedným z najčastejších zákrokov, ktorý v snahe získať krásne a plné pery podstupuje stále viac a viac žien, je práve ich zväčšenie pomocou rôznych výplňových materiálov. V dnešnej dobe je to pomerne jednoduché, prečo si teda drobnou úpravou nezvýšiť sebavedomie? Na trhu existuje množstvo produktov a zákrokov, ktoré dodajú vašim perám želaný objem, zvýraznia ich kontúry, zdvihnú padnuté kútiku alebo skorigujú prípadnú asymetriu.Ich úprava sa vykonáva pomocou tenučkej ihly, ktorou je do pier pacientky vpichovaný vlastný tuk, kolagén, dextran či populárna kyselina hyalurónová. Zákrok sa vykonáva v lokálnom znecitlivení a nevyžaduje hospitalizáciu, pacientka teda s menšími opuchmi odchádza domov.


Prečítajte si tiež:

Okrúhly zadok vďaka nenáročným cvikom

Získajte aj vy krásne plné pery

Botox - čo ste o ňom (ne)vedeli


Silikónové prsia

Prsia sú, alebo by aspoň mali byť, pýchou každej ženy. Niektorým však svojim tvarom namiesto pocitu ženskosti spôsobujú skôr depresie. Augmentácia, teda zväčšenie prsníkov pomocou silikónových implantátov, je zákrok, pri ktorom sa cez malý rez zavedie implantát do prsníka. Vykonáva sa v celkovej anestéze a nevyžaduje si dlhodobú hospitalizáciu. Pacientka teda na druhý deň odchádza do domáceho ošetrenia. Následne musí nosiť špeciálnu podprsenku či korzet a spať jedine na chrbte. Aj keď je to skôr výnimkou ako pravidlom, v niektorých prípadoch môže dôjsť ku komplikáciám ako krvácanie či infekcia, kedy je potrebné implantáty vytiahnuť, infekciu preliečiť a následne s odstupom času vložiť späť. Závažným problémom je tiež znecitlivenie bradaviek, ktoré patria k najdôležitejším erotogénnym zónam ľudského tela. Pamätajte tiež na to, že silikóny nie sú večné a po niekoľkých rokoch je potrebný ďalší zákrok.

Tvarovanie zadku

Ani príliš veľký, ani malý, no hlavne pevný a guľatý zadoček je túžbou mnohých žien. Keď spevňujúca spodná bielizeň ale pravidelné cvičenie nepomáhajú, riešením môže byť plastika pomocou silikónových implantátov. Tá sa už totiž netýka len ženských pŕs, ale aj pozadia. Vložením implantátov sa zadoček prirodzene zvýrazní, zodvihne a vaše telo nadobudne tie správne tvary.

Implantáty sú vhodné pre ľudí s plochým zadkom, ktorí nedokážu svoje svalstvo spevniť úmorným cvičením. Ak však máte predsudky voči zavádzaniu umelých implantátov do svojho tela, jednou z možností je aj modelácia pomocou vlastného tuku, ktorej výhodou je, že do tela nie je vložený žiaden cudzí predmet, takže neprijatia sa netreba obávať.

Intímna plastika

Na prvý pohľad to môže vyzerať trošku zvláštne, no labioplastika nie je len rozmarom znudených žien. V mnohých prípadoch rieši zdravotné, ale aj sexuálne problémy, niekedy dokonca môže zachrániť upadajúce manželstvo. Malé pysky ohanbia, ktoré chránia poševný vchod pred infekciami a vysychaním, môžu počas vývoja nadobudnúť asymetrické, atypické či priveľké rozmery. Vytŕčajú spomedzi veľkých pyskov ohanbia a dôsledkom mechanického dráždenia a vysychania dochádza k vzniku raniek a následným infekciám, opuchom a bolestiam. Pacientky majú mnohokrát o tomto probléme strach hovoriť, návštevu lekára odďaľujú, čím môže dochádzať ku ďalším komplikáciám. Zákrok mnohokrát vyrieši problémy v sexuálnej oblasti po príchode bábätka, kedy na základe zmien v pošve upadá sexuálny život partnerov.

Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.