Leto, ochrana,... a čo potom?

Predsa jeseň. Každý vie, že nasleduje po lete. BRATISLAVA 1. októbra (WBN/PR) – Pri pobytoch na horách či pri mori si napriek pochybnému počasiu v mnohých lokalitách prišla počas leta väčšina ľudí na svoje – slnko, piesok, vietor,... A hoci tiež každý vie, že pokožka počas týchto zážitkov slobody potrebuje ochranu, ...

Predsa jeseň. Každý vie, že nasleduje po lete. BRATISLAVA 1. októbra (WBN/PR) – Pri pobytoch na horách či pri mori si napriek pochybnému počasiu v mnohých lokalitách prišla počas leta väčšina ľudí na svoje – slnko, piesok, vietor,... A hoci tiež každý vie, že pokožka počas týchto zážitkov slobody potrebuje ochranu, väčšina si odnáša následky. Najmä na pokožke po tridsiatke slnko zanechá stopy v podobe vysušenia či niekoľkých jemných vrások. Neodhadli ste správne účinok slnenia počas túry či “prešvihli” pobyt vo vode?

Prvé týždne po návrate z dovoleniek sú časom na triezvu starostlivosť o pokožku. Či už to bolo slnko alebo slané more, ak po návrate domov zistíme, že pokožka je nejaká iná a nie sme vo svojej koži, ozve sa rozpačitá myšlienka – a čo teraz? Po čom siahnuť? Dôležitý je výber podľa vlastností i zloženia – prípravky by mali byť jemné, ľahké a možno i trochu chladivé ako závoj z hodvábu či jemnej bavlny. Vlastnosťami by sa mali podobať prirodzenému ochrannému filmu pokožky, dobre sa rozotierať a pokiaľ možno aj rýchlo vstrebávať do pokožky,... Telové mlieka? Pri ich rozotieraní mávame väčšinou pocity chladivej sviežosti – pokožka si vychutná ich pohladenie. Zvlášť v prípade prípravkov s prírodným zložením. Príjemný sortiment telových mliek sme našli u známeho výrobcu kvalitnej prírodnej kozmetiky Weleda. Ktoré z nich však zvoliť na pokožku po lete? Pripravili sme vám stručný prehľad…

Osvieženie s citrusmiCitrusové osviežujúce telové mlieko príjemne chladí. Zmes biogélu Aloe Vera doplnená o rastlinné oleje a maslá skvele ošetrí najmä normálnu pleť, prepožičia jej krásu a hebkosť. Ideálne je po sprche, kúpeli i slnení. Odskúšali sme v teréne – po strednom spálení na morskom pobreží sme spali bez zobudenia!

Exkluzívne v mene ružeNajjemnejšia vôňa vzácnych damaškových ruží spojená s blahodarnými účinkami oleja z čílskej divokej ruže je sama osebe luxusným zážitkom – vôňa, konzistencia a vysokohodnotná starostlivosť špeciálne pre vyznávačov a nadšencov produktov z divej ruže priveje do voľných chvíľ harmóniu a výnimočnosť.

Vitalizujúci rakytník Výživné mlieko na báze sezamového oleja, bambuckého masla a rakytníkového oleja bohaté na prírodné vitamíny a nenasýtené kyseliny rozmaznáva pokožku a dáva jej oživujúce impulzy. Vhodné najmä na pokožku so sklonmi k vysušovaniu či poškodenú nemiernym slnením. Krásne vonia prírodnou pomarančovou vôňou.

Regeneračné granátové jablkoZmes rastlinných olejov podporuje obnovu buniek, pôsobí proti starnutiu pokožky, chráni i hladká aj veľmi náročnú pokožku. Granát je poklad. Prepožičiava pokožke zamatovú hladkosť a zmyselnú vôňu s orientálnym podtónom santalového dreva. Skvelá voľba!

Nechtíkové pleťové mliekoTo, čo bolo pôvodne vyvinuté pre citlivú detskú pokožku, si medzičasom získalo aj mnohých dospelých. Smotanové pleťové mlieko na báze jemného mandľového a sezamového oleja s výťažkami a vôňou nechtíka lekárskeho sa skvele hodí v lete i po ňom na starostlivosť o citlivú pokožku. Z uvedených mliek obsahuje najviac olejov.

Upokojujúce telové mliekoPodráždená svrbivá či dermatitídou postihnutá pokožka uvíta zmes kokosového a sezamového oleja s výťažkami z ibiša lekárskeho a fialky trojfarebnej. Pokožku upokojuje, citlivo hladká, zmierňuje svrbenie – aj veľmi citlivej pokožky atopikov. Je bez prírodných parfumov, jemne vonia len po kokose.

Pupalkové revitalizujúce telové mliekoTohoročná jesenná novinka. Zmes olejov a výťažkov z pupalky, pupočníka ázijského a bambuckého masla známych svojimi revitalizačnými účinkami je určená aj na silne poškodenú pokožku. Nielen vyživí, ale ju aj prežiari. Exotická rafinovane namiešaná prírodná vôňa spraví z používania radostný zážitok. Teda aspoň nám áno…

A na slnkom poznačenú pleť sme váhali medzi dvoma – Pleťový krém (obľúbenec Victorie Beckham) oslovil o chĺpok viac ako Nechtíkový pleťový krém určený aj na citlivú pokožku detí. Oba však zabrali v našom internom teste na jedničku.

Ak poznáte svoju pokožku a pri výbere váhate, požiadajte o vybranú vzorku na adrese zastúpenia značky.

Na základe skúseností si trúfame povedať – nech si už vyberiete na weleda.sk ktorýkoľvek z prípravkov, vyberiete si kvalitu. Pokožka vám poďakuje skvelou kondíciou a pocitom dokonalej starostlivosti.