Zapekané bravčové plátky z jednej misy
Rýchlo a chutne, aj tak sa dajú označiť zapekané bravčové plátky z jednej misy. Misa nespieva ako „tibetská“, ale obed, prípadne večera, chutí výborne. Kombinácia zapečených zemiakov a mrkvy je veľmi chutná. Ak máte chuť na odľahčenú verziu, zemiaky môžete podávať aj samotné, bez mäsa.
Čo budeme potrebovať?
- 4 bravčové rezne - karé
- 600 g nových zemiakov
- 3 väčšie mrkvy
- 1 citrón
- 5 PL oleja
- soľ
- vegeta
Postup
Zemiaky, mrkvu očistíme a nakrájame na pláty. Polejeme olejom, šťavou z citróna, posypeme vegetou a tymianom. Necháme odstáť asi 2 hodiny. Bravčové karé naklepeme, prudko opečieme na oleji z obidvoch strán a osolíme. Zemiaky a mrkvu rozdelíme na polovičku a uložíme na dno zapekacej misy. Mäso rozložíme po celej ploche a na vrch dáme opäť zemiaky. Zapekáme vo vyhriatej rúre cca 50 minút pri teplote 175°C. Mäso môžeme podľa chuti posypať strúhaným syrom. Servírujeme so zeleninovým šalátom.
**TIP do kuchyne:** Pripravte si doma [**vlastnú vegetu bez glutamanu a farbív**](/clanok/52582/hubovo-masova-specialita)! |