VIDEO: Potrebujete energiu pred tréningom?

Hľadáte rýchlu formu energiu pred tréningom? Niečo čo vás pripraví na tréning, zlepší vytrvalosť a silu? Niečo čo vás preberie? Tiež mylne siahate po cukre? Aký to má následok na samotný tréning?

Aj vy to určite poznáte. Idete unavení ako konský záprah z práce a ani za svet sa vám nechce do „fitka“. Ale vy sa hecnete. Zrazu si však uvedomíte, ako veľmi vám škŕka v bruchu. Koľko ste to nejedli? 5 či 6 hodín? To snáď nemôžete myslieť vážne! Veď to tam na tvrdom tréningu nevydržíte! Treba zvoliť rýchlu formu energie! Niečo čo vás pripraví na tréning, zlepší vytrvalosť a silu. Niečo čo vás preberie.

Po čom väčšina ľudí tak mylne siahne? Po cukre! Sladké nápoje, alebo tyčinky, veď sa rýchlo strávia, dostanú do krvi a budete mať pohotovostnú formu energie.

Alebo je to inak? Najdôležitejšou vecou počas ťažkých tréningov je „pohotovosť“ tzv. neurotransmiterov. Sú to rôzne látky, tzv. endogénne chemikálie, ktorých funkciou je ovplyvniť funkciu mozgových buniek, neurónov a prenášať z nich signál na ďalšie neuróny.

Neurotransmitery sú však ovplyvnené aj zmenami hormónov a ich rovnováhy, resp. funkcie v tele.

Čo sa stane, ak si dáte niečo sladké? Vyplaví sa abnormálne množstvo inzulínu. Aký to má následok na tréning? To sa dozviete vo videu!

- - - - - -

Tip na ďalší článok:

Ste sacharidový typ?