Amway, nový rad proti vypadávaniu vlasov

Recenzia
Hovorí sa, že vlasy sú korunou krásy a veľa žien s týmto príslovím súhlasí. Nič nepodštrkne viac náš prirodzený vzhľad ako krásne, zdravé vlasy a upravený účes. Pokiaľ sme sa nenarodili s ideálnymi pevnými a hustými vlasmi, hľadáme alternatívy, ako si pomôcť, aby náš účes vyzeral čo najlepšie.

Hovorí sa, že vlasy sú korunou krásy a veľa žien s týmto príslovím súhlasí. Nič nepodštrkne viac náš prirodzený vzhľad ako krásne, zdravé vlasy a upravený účes. Pokiaľ sme sa nenarodili s ideálnymi pevnými a hustými vlasmi, hľadáme alternatívy, ako si pomôcť, aby náš účes vyzeral čo najlepšie. Najhoršou kombináciou sú vlasy jemné a riedke. V prípade, že ešte aj padajú, ich majiteľka sa môže doslova zblázniť. Pri takejto vlasovej kvalite je takmer nemožné dodať účesu objem a tvar. Preto sme sa rozhodli prijať ponuku otestovať nový rad výrobkov značky Amway, ktorý je určený práve na tento problematický typ vlasov.

Čo o produkte hovorí výrobca? ------------------------------

SATINIQUE šampón a kondicionér

Nový rad SATINIQUE proti vypadávaniu vlasov, pozostávajúci zo šampónu a kondicionéra, by mal podľa výrobcu dodávať pokožke hlavy energiu a stimulovať ju, aby boli vlasy silnejšie a hustejšie. Zároveň by mal obmedziť vypadávanie vlasov v dôsledku lámavosti.

Výrobky obsahujú zmes rastlinných výťažkov ako je ženšen, eklipta biela a morušové listy. Taktiež sú obohatené o technológiu ENERJUVE, ktorá má v sebe rad posilňujúcich lipidov, spevňujúci keratín a kyselinu 18- methyleikososanovú, ktorá vlasom dodáva zdravie a lesk.

SATINIQUE vlasové tonikum

Sila prípravku by mala spočívať v patentovanom REVITALIZUJÚCOM komplexe, ktorý obsahuje zmes bylín ako je Perill, Serenoa, koreň sladkého drievka a zelený Rooibos. Táto unikátna kombinácia by mala podľa výrobcu pomáhať hydratovať suchú a citlivú pokožku, podporovať hustejší vzhľad vlasov a eliminovať podráždenie vlasovej pokožky.

Naša skúsenosť

Mám geneticky jemné vlnité vlasy a aj keď nie sú riedke, kvôli tenkej vlasovej štruktúre pôsobia na druhý deň po umytí spľasnutým dojmom a účes je bez objemu. Vlasy mi vypadávajú najmä na jar a sú vo všeobecnosti lámavé.
Novinku SATINIQUE som používala dva mesiace, 2-3x do týždňa, podľa potreby. Umývanie vlasov som spájala podľa odporúčania výrobcov aj s masážou pokožky, aby som aktivovala vstrebávanie účinných látok obsiahnutých vo výrobku. Po opláchnutí som podobne postupovala aj s kondicionérom, pričom som ho navyše nechala pôsobiť na vlasoch 2 minúty, aj keď výrobca na obale neuvádza dobu pôsobenia. Následne som ho opláchla a vlasy zabalila do uteráka.

Čo sa týka vône šampónu aj kondicionéra, bola príjemne kvetinová a udržala sa vo vlasoch bez problémov do ďalšieho umytia. Šampón aj kondicionér majú rovnaký objem a to 280 ml, pričom ja som minula počas 2 mesiacov na svoje polodlhé vlasy cca 2/3 výrobkov.

Vždy po umytí, keď mi vlasy preschli, som do vlasovej pokožky masážou aplikovala vlasové tonikum, ktoré sa nezmýva. Má podobnú konzistenciu ako kondicionéry, čiže hustejšiu a krémovú. S aplikáciou tonika do pokožky nebol problém, vďaka špeciálne upravenému vrchnáku, ktorí nanášanie značne uľahčoval. Produkt vonia príjemne a môže sa používať každý deň, nie len po umytí vlasov, aj keď ja som ho používala len vtedy. Jeho objem je 80 ml a pri mojom používaní mi zostala ešte takmer polovica výrobku.

Verdikt

Šampón aj kondicionér ma veľmi milo prekvapili, pretože mám veľmi citlivú pokožku, náchylnú na tvorbu lupín. Tieto výrobky mi ich nespôsobili a kondicionér navyše nezaťažoval tenký vlas, čo vo všeobecnosti kondicionéry pri jemných vlasoch robia. Taktiež mi vlasy neelektrizovali a nemastili sa prirýchlo. Vlasy sa ľahko rozčesávali, boli vláčne a príjemné na dotyk. Čo sa týka padania, spozorovala som zlepšenie najmä pri česaní, keď mi na hrebeni zostávalo podstatne menej vlasov.

Rovnako potešená som bola aj z vlasového tonika, pretože to malo na optické zahustenie a zdvihnutie vlasov okamžitý efekt. Po aplikácií sa vlas pri korienku akoby zodvihol a držal pekne objem. Účes tým pádom nepôsobil spľasnuto. Plusom pre mňa bol aj fakt, že prípravok vlasy nemastil, ani nezaťažoval. Z výrobkov som bola nadšená, jediné, čo ma odradilo je cena rady, ktorá je pre mňa osobne vysoká. Tonikum stojí takmer 50€, šampón takmer 14€ a kondicionér 15€. Po odskúšaní môžem povedať, že mi výrobky pomohli a po minutí šampónu a kondicionéra budem uvažovať nad ich opätovnou kúpou, pretože vydržia približne 3,5 mesiaca, no tonikum, aj keď je dobré, zrejme oželiem a budem sa snažiť nájsť nejakú lacnejšiu alternatívu. Produkty určite odporúčam všetkým, čo majú problémy s padajúcimi alebo jemnými vlasmi a chcú im dodať život a zdravie.