Ľahko navariť, ľahko zabaliť!
Pokiaľ chcete svoj piknikový kôš obzvláštniť, skúste si pripraviť svieži nápoj na spôsob mojita. Stačí k tomu limetka, mäta a hnedý cukor. Osviežujúca môže byť v horúcich letných dňoch obyčajná studená voda s nakrájanou čerstvou úhorkou a pár plátkami citróna. Výbornou a chutnou alternatívou sú aj domáce ľadové čaje. Stačí len uvariť čaj, nechať ho vychladnúť a dochutiť medom a citrónom. Nezabúdajte tekutiny v teplých dňoch skladovať v sklenených fľašiach.
Ako skladovať potraviny v horúčavách?
Predjedlo
Ako vynikajúce predjedlo môžu poslúžiť studené polievky ako je napríklad španielské gazpacho. Okrem skvelej chuti dodáte vášmu telu aj kopu vitamínov. Pokiaľ si chcete gazpacho pripraviť, stačí ak zmixujete 4 čerstvé olúpané paradajky, 1 ošúpanú úhorku, šalotku, vodu, čerstvú bazalku a dochutíte strúčikom cesnaku, soľou a korením. Potom stačí len vymixovať do hladka a preliať do termosky, ktorá by mala polievku udržať studenú.
Hlavné jedlo
Ideálne je hlavné jedlo "zabaliť" do pečiva. Dobrou alternatívou môžu byť napríklad tortilly, ktoré si naplníme všetkým na čo máme chuť, zrolujeme, zabalíme do alobalu a môžeme konzumovať. Rovnako chutné sú teplé aj studené. Pri ich plnení sa fantázií medze nekladú. Vyplniť ich môžeme zeleninou od výmyslu sveta**, grilovaným mäsom** či rozpusteným syrom.
Dezert
Najlepší letný dezert ponúkajú naše záhradky a domáci pestovatelia. Pri výbere dezertu netreba príliš špekulovať. Dajte prednosť čerstvému voňavému ovociu zo slovenských sadov. Veď uznajte, čo je chutnejšie ako šťavnatý melón alebo sladké jahody, či hrozno? Poďakujú vám nielen chuťové poháriky, ale aj vaša línia
Môže vás zaujímať: Ako skladovať potraviny v horúčavách?