Po prázdninách pribudlo chorých na chrípku

BANSKÁ BYSTRICA 28. februára (ZDRAVIE.sk cez WEBNOVINY) – Návrat detí do škôl po minulotýždňových prázdninách sa tento týždeň v Banskobystrickom kraji prejavil na náraste chrípkových aj ďalších akútnych respiračných ochorení. Ako v piatok informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici, ...

BANSKÁ BYSTRICA 28. februára (ZDRAVIE.sk cez WEBNOVINY) – Návrat detí do škôl po minulotýždňových prázdninách sa tento týždeň v Banskobystrickom kraji prejavil na náraste chrípkových aj ďalších akútnych respiračných ochorení.

Ako v piatok informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici, chorobnosť na chrípku a jej podobné ochorenia aktuálne dosahuje 168 prípadov na 100-tisíc obyvateľov, čo je o vyše 24 percent viac než v minulom týždni. Chorobnosť na všetky akútne respiračné ochorenia vrátane chrípky je 1518 prípadov na 100-tisíc obyvateľov, čo je o vyše päť percent viac než pred týždňom.

V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je však výskyt chrípkových i všetkých akútnych respiračných ochorení nižší. Podľa vedúcej odboru epidemiológie banskobystrického RÚVZ Márie Avdičovej epidemiológovia takýto vývoj očakávali a naďalej udržiavajú prísnu epidemiologickú bdelosť hlavne v súvislosti s výskytom chrípky typu A(H1N1).