Zakázané potraviny: Toto pri astme nejedzte!

Ak máte astmu a záujem o prírodné spôsoby ako zabrániť alebo liečiť príznaky, ponúkame vám zdravú stravu, ktorá kladie dôraz na určité potraviny a živiny, ktoré môžu byť pri astme užitočné. Ovocie a zelenina poskytujú telu rad užitočných živín, ako sú vitamíny, minerály a antioxidanty.

Ak máte astmu a uprednostňujete prírodné spôsoby ako zabrániť alebo liečiť jej príznaky, ponúkame vám zdravú stravu, ktorá kladie dôraz na určité potraviny a živiny, ktoré môžu byť pri astme užitočné.

Ovocie a zelenina

Ovocie a zelenina poskytujú telu rad užitočných živín, ako sú vitamíny, minerály a antioxidanty. Diéta bohatá na antioxidanty ako je hrozno, pomaranče, jablká a banány, môže významne znížiť príznaky astmy u detí.

Súvisiace odkazy:

Ak chcete využiť väčšinu výhod, najbohatšie farby ovocia a zeleniny majú tendenciu poskytovať najväčšie antioxidačné výhody. Patria sem čerešne, višne, jahody, pomaranče, grapefruity, hrozno, melón, papája, jablká, paradajky, brokolica, špenát, kel a papriky.

Omega-3 mastné kyseliny

Omega-3 mastné kyseliny sú esenciálne tuky, ktoré telo nedokáže vyrobiť samo. Sú to kyseliny cenné pri prírodnej liečbe astmy. Povzbudzujú znižovanie nasýtených trans-tukov v krvi, ktoré sa vyskytujú v tučnom mäse, plnotučnom mlieku, vyprážanom jedle a môžu zhoršiť astmu. Cenné zdroje tukov omega-3 sú ryby ako je losos, tuniak, makrela a sardinky, rovnako ako orechy, olej z vlašských orechov, repkový olej, mletý ľan a ľanový olej.

Proteíny na rastlinnej báze

Takéto typy proteínov sa nachádzajú v strukovinách, sójových výrobkoch a celozrnných potravinách. Poskytujú cenné množstvo vitamínov a minerálov a slúžia ako nízky zdroj cholesterolu. Ľudia s astmou by mali prijať denne 10 percent rastlinných potravín z celkového množstva skonzumovaného jedla.

Tieto potraviny majú tendenciu poskytovať vyvážené množstvo bielkovín a sacharidov, viac než čisté bielkoviny samé o sebe. Okrem toho, červené mäso obsahuje veľa nasýtených tukov, čo môže zvýšiť riziko kardiovaskulárnych ochorení, obezity, diabetes a vnútorných zápalov.

Zahrňte do vášho jedálnička škálu strukovín, ako je šošovica, čierna fazuľa, biela fazuľa, ryža alebo mandľové produkty a celozrnné potraviny z ovsa a jačmeňa, hnedej ryže, ktoré poskytujú bielkoviny, vlákninu a antioxidanty.

Mlieko NIE!

Ak tolerujete mliečne produkty a chceli by ste ich zahrnúť do vašej stravy, lekári navrhujú eliminovať mliečne výrobky z jedálnička úplne, pokiaľ trpíte astmou.

Najčítanejšie články