Prepichnuté bradavky sa môžu začať zväčšovať

Piercing je forma zdobenia tela, ktorá existuje už tisíce rokov. Už ženy v staroegyptskej civilizácii boli známe tým, že si nechávali prepichovať bradavky a pupočné jamky a spájali ich retiazkami. V dnešnej modernej dobe sa prepichovanie bradaviek označuje ako určitá forma sebavyjadrenia.

Riziká

Piercing akejkoľvek časti tela, najmä veľmi citlivej bradavky, je vždy riziko. Nežiaduce účinky tohto zákroku treba brať vážne a vhodne liečiť, aby sa znížilo riziko infekcie. Uistite sa, že ste urobili všetky hygienické opatrenia a pokiaľ dojčíte, mali by ste zabrániť dieťaťu prehltnúť šperk a hlavne minimalizovať svoje vlastné zdravotné problémy.

Piercing zahŕňa prepichnutie a otvor v jemnom tkanive bradavky, čo môže viesť k opuchu, tvorbe modrín, krvácaniu a výtokom, z ktorých všetky prejavy sú väčšinou len dočasné. Hoci sa počiatočný opuch stratí počas hojenia, niektorí ľudia môžu mať problémy s hojením bradaviek dlhší čas a dokonca trpieť permanentným zväčšením bradavky po aplikácii.

Infekcia

Infekcia je najčastejší vedľajší účinok piercingu. Baktérie a vírusy môžu ľahko vstúpiť do tela cez čerstvú ranu a porézne, hubovité tkanivo bradavky. Aj preto sa odporúča jemne čistiť bradavky mydlom a vodou každý deň, a nedotýkať sa hrudníka špinavými rukami, aby sa zabránilo zavedeniu nečistoty a baktérií do tela. Utieraním bradaviek papierovými obrúskami možno zabrániť množeniu baktérií vo vlhkom prostredí.


Mohlo by vás zaujímať:

Piercing aj tetovanie majú svoje riziká

Zdobenie tela môže zakrývať zákerné choroby

Nechcené tetovanie je možné odstrániť


Strata citlivosti

Očakávajte nejakú zvyškovú bolestivosť bradavky v postihnutých oblastiach bezprostredne po nasadení piercingu. Je to normálna reakcia tela. V závislosti na aplikácii a rýchlosti hojenia ustúpi. U niektorých sa však môže vyskytnúť necitlivosť po prepichnutí bradavky. Bohužiaľ, stuhnutie bradavky môže byť trvalý stav a človek tým príde o stratu senzitivity.

Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.