Ako nakupovať kondómy cez internet

Pri kúpe kondómov je dôležité dávať si pozor na originalitu výrobkov. Internet je hlavným zdrojom nebezpečenstva kdekoľvek sa pozrieme. Oplatí sa riskovať nielen svoj život pre ušetrených pár eúr? Ako rozpoznať kvalitný výrobok a predajcu od falzifikátov a podvodníkov?

Pri kúpe kondómov je dôležité dávať si pozor na originalitu výrobkov. Internet je hlavným zdrojom nebezpečenstva kdekoľvek sa pozrieme, všade vidíme neuveriteľné zľavy, cenové lákadlá, neodolateľné ponuky. Dokonca ich je už plný internet aj na kondómy. Oplatí sa riskovať nielen svoj život pre ušetrených pár eúr? Ako rozpoznať kvalitný výrobok a predajcu od falzifikátov a podvodníkov?

Je bezpečný diskrétny nákup kondómov cez internet?

V súčasnosti je najširší výber prezervatívov za najvýhodnejšie ceny práve cez internet. Okrem možnosti nakúpiť aj špeciálne druhy, rozmery, kondómy pre alergikov, ktoré sa bežne v kamennej sieti nepredávajú, sú nespochybniteľné ďalšími výhodami aj diskrétnosť a pohodlie, ktoré takýto nákup poskytuje.

Rozpoznať originálny a kvalitný produkt pri nákupe cez internet je oveľa ťažšie ako pri nákupe v kamennom obchode. Existuje však niekoľko tipov, ako si byť kvalitou a bezpečnosťou produktov istejší aj v prípade internetu:

  1. V žiadnom prípade sa nespoliehajte len na popis produktov a fotografie na predajnej stránke- všetky tieto prvky idú veľmi ľahko napodobniť- na fotke môže byť originálny produkt, garancia originality produktu, ale v skutočnosti dostanete produkt úplne inej akosti
  2. Istotu získate iba nakupovaním u spoľahlivých špecializovaných predajcov a certifikovaných internetových obchodov - vyberajte si obchod s dlhoročnou tradíciou, skúsenosťami a pozitívnymi zákazníckymi referenciami(príp. sa spýtajte svojich známych)
  3. Informujte sa u predajcu na záručnú dobu produktu, ktorý kupujete. Nemala by byť kratšia ako 3 roky odo dňa kúpy.
  4. Každý kondóm predávaný v EÚ musí mať na obale CE značku! V žiadnom prípade nepoužívajte kondóm, ktorý toto logo na obale nemá. Ak ste takýto kondóm zakúpili, tovar predajcovi vráťte v zákonnej lehote a kontaktujte Slovenskú obchodnú inšpekciu (www.soi.sk) so svojim nálezom.

Ako má vyzerať obal originálneho produktu?

Dôležité je aj vybrať si správny typ kondómu --------------------------------------------

Všetci sme jedineční a nie každému z nás vyhovuje rovnaký typ a rozmer kondómu. Dokonca používanie nesprávneho(priveľmi úzkeho, priveľmi širokého) kondómu vedie veľmi často k zlyhaniu ochrany. Situáciu zachraňuje práve internet- dokážeme si zakúpiť nie len extra malé alebo extra veľké kondómy, ale dokonca aj ohromujúce množstvo typov kondómov. Spomenieme napríklad zábavné(fosforeskujúce v tme, aromatizované), extra bezpečné (vhodné pre neskúsených), ultra tenké(pre citlivých ľudí, ktorí pri použití bežných kondómov nedosahujú vzrušenia), či dokonca kondómy predlžujúce styk. Niektoré internetové obchody dokonca poskytujú Nákupného Online poradcu alebo Zážitkového sprievodcu, ktorý vám pomôže s výberom kondómu určeného práve pre vás.