12. apríl 2013 – deň narcisov

Tlačová správa
V piatok, 12. apríla 2013, sa uskutoční 17-ty ročník verejno-prospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine prebiehajúcej v uliciach miest a obcí Slovenska len jediný deň v roku.

V piatok, 12. apríla 2013, sa uskutoční 17-ty ročník verejno-prospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine prebiehajúcej v uliciach miest a obcí Slovenska len jediný deň v roku.

Prostredníctvom posolstva „Prijmite kvietok nádeje...12. apríla 2013“ oslovuje Liga proti rakovine verejnosť a ponúka im narcis ako dlhoročný symbol Dňa narcisov, pripnutím ktorého môžu ľudia či už finančne alebo morálne podporiť prospešné projekty pre onkologických pacientov, ich blízkych a verejnosť i v tomto roku.

Možnosti podpory

Do zbierky Deň narcisov je možné prispieť v termíne od 1. do 20. apríla 2013 týmito formami:

  • dobrovoľným finančným príspevkom na účet zbierky č. 2629740400/1100,
  • dobrovoľným finančným príspevkom do pokladničiek priamo v deň zbierky –
    12. apríla 2013 – táto forma podpory je prístupná výlučne v tento jediný deň
  • zaslaním SMS* s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 1. do 20. apríla 2013.

* Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.

Dobrovoľníci a ich označenie

Do Dňa narcisov sa na celom Slovensku zapojí viac ako 16 053 dobrovoľníkov združených prostredníctvom 713 spoluorganizátorov z radov materských, základných, stredných i vysokých škôl; skautských oddielov; mestských a obecných úradov; spolkov Slovenského červeného kríža; nemocníc, zdravotníckych zariadení, lekární; podnikateľských subjektov; záujmových klubov a združení i organizačných zložiek Ligy proti rakovine.

[[

](images/article/novinky/den-narcisov-dobrovolnik-2013.jpg)**V Bratislave ide celkovo o viac ako 2003 dobrovoľníkov, ktorí sa budú pohybovať v meste, jednotlivých mestských častiach od 8:00 do 20:00 hodiny, v obchodno-zábavných centrách či frekventovaných miestach až do 22:00 hodiny. Pevné stanovištia sa počas celého dňa budú nachádzať v OD MY na Kamennom námestí a v OC Polus City Center.**

Všetci dobrovoľníci budú označení špeciálnymi identifikačnými prvkami. Z dôvodu snahy zabrániť ich prípadnému zneužitiu sú tieto každý rok odlišné. Pre tento rok sú platné identifikačné prvky - identifikátor dobrovoľníka - žltá šnúrka na krku s nápisom „Deň narcisov 2013“ v spodnej časti s papierovým narcisom, na ktorom je umiestnený žltý umelohmotný narcis, označenie „Dobrovoľník“ a číslo dobrovoľníka. Papierová pokladnička - oranžovej farby potlačená kvetom narcisu, logom Ligy proti rakovine a onačením „Deň narcisov“, opatrená textom - 12. apríl 2013 a slovkom „Ďakujeme“. Každá pokladnička bude prelepená ochrannými nálepkami bielo-modro-žltej farby s číslom účtu Dňa narcisov, číslom povolenia zbierky vydaným Ministerstvom vnútra SR + evidenčným číslom každej jednej pokladničky. Narcisy - tretí identifikačný prvok, ktorý budú dobrovoľníci rozdávať, budú žltej farby so zeleným lístkom.

Na pevných stanovištiach vo väčších mestách, či počas večera môžu mať dobrovoľníci na sebe aj oranžové tričko s bielym nápisom „Prijmite kvietok nádeje...“, potlačené narcisom z prednej strany a logom Ligy proti rakovine zo zadnej strany

Všetky informácie o identifikačných znakoch zbierky nájdete i na www.dennarcisov.sk, www.lpr.sk.

Aktivity počas Dňa narcisov v Bratislave

V piatok, 12. apríla 2013, sa uskutoční na námestí pri Eurovea v Bratislave IV. ročník „Koncertu vďaky“ s oficiálnym začiatkom od 16:00 hodiny a trvaním približne do 19:00 hodiny.

Prostredníctvom tohto podujatia Liga proti rakovine poďakuje verejnosti, partnerom, dobrovoľníkom a všetkým, ktorí akokoľvek podporujú Deň narcisov aj jej celoročné aktivity realizované v prospech onkologických pacientov, ich blízkych i zdravej populácie.

Na koncerte vystúpia:

** Janka Golisová a Bratislavský chlapčenský zbor, a´cappella Fragile,
** Robo Grigorov, Martin Harich, Ivanna Bagová, Marián Bango,
** Peter Bič Project, EGO, tanečná skupina Credance,
** dychová hudba Spojár (od 15:30h).

Spolu s umelcami sa na Vás teší moderátor koncertu Roman Juraško.

Záštitu nad koncertom prevzal primátor Bratislavy doc. RNDr. Milan Ftáčnik_,_ CSc. Svoju účasť prisľúbili aj ministerka zdravotníctva JUDr. Zuzana Zvolenská, predseda Bratislavského samosprávneho kraja Ing. Pavol Frešo, starostovia mestských častí Bratislavy – PhDr. Tatiana Rosová, Ing. Dušan Pekár, Ing. Peter Šramko.

Súčasťou koncertu bude vo vnútorných priestoroch OC Eurovea od 15:00 do 19:00 hodiny informačný stánok, v ktorom bude poradenstvo v oblasti prevencie poskytovať Bratislavský spolok medikov. Návštevníci si budú môcť vyskúšať samovyšetrenie prsníkov a semenníkov na maketách, otestovať kapacitu pľúc prostredníctvom spirometra. K dispozícii budú informačné brožúrky Ligy proti rakovine.
Tešíme sa na Vás 12. apríla - na Deň narcisov a ďakujeme!

www.dennarcisov.sk
www.lpr.sk
www.facebook.com/ligaprotirakovine

Najčítanejšie články