Analýza vody zo studní zadarmo!

Tlačová správa
Bratislava, 20. marca 2013 – V týchto dňoch si budeme pripomínať Svetový deň vody (22.marec). Pri tejto príležitosti Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s., bude bezplatne analyzovať vzorky vody zo studní.

Bratislava, 20. marca 2013 – V týchto dňoch si budeme pripomínať Svetový deň vody (22.marec). Pri tejto príležitosti Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s., bude bezplatne analyzovať vzorky vody zo studní.

V dňoch 25. – 27. marca 2013 je potrebné doniesť vzorku vody do budovy divízie chemicko-technologických a laboratórnych činností BVS, a. s., na Bojnickej ulici 6, v Bratislave v čase od 8.00 hod do 16.00 hod.

Ing. Eva Spáčová, vedúca Divízie chemicko-technologickej laboratórnej činnosti, BVS, a.s., upozorňuje: „Vo vzorkách body budeme analyzovať obsah dusičnanov a tvrdosť vody. Upozorňujeme, aby si záujemcovia doniesli vodu len z ich vlastných studní, nie však vzorky z pitnej vody distribuovanej do vodovodnej siete.“

Postup pri odbere vzoriek vody zo studní:

1. 3-5 dcl plastovú fľašu niekoľkokrát dôkladne vypláchnite vodou.
(Sklenené fľaše a nádoby nad pol litra sa nebudú prijímať.)
2. Vodu nechajte cca 2 – 5 minút odtiecť dostatočne silným prúdom.
3. Fľašu naplňte až po okraj, t. j. tak, aby nad vrchnákom nebol takmer nijaký vzduch a uzavrite.
4. Takto odobranú čerstvú vzorku vody je potrebné priniesť v stanovenom čase do BVS, a.s. (na Bojnickú ulicu).
5. Každá fľaša bude označená identifikačným číslom. Pod týmto číslom bude zverejnený výsledok analýzy.

Výsledky budú spracované v laboratóriách BVS, a. s., a následne zverejnené na nástenke v priestoroch zákazníckeho centra BVS na Prešovskej 48, na webovej stránke www.bvsas.sk alebo prostredníctvom call centra.

Analýza vody z vodovodu

Pokiaľ zákazníci BVS, a. s., majú záujem o analýzu vody z vodovodu tak Zenon Mikle, hovorca BVS, a. s., radí: „Na našej webovej stránke www.bvsas.sk je možné si presne zistiť tvrdosť vody, jej mineralizáciu a ďalšie látky.“ Voda z vodovodu musí spĺňať prísne kritéria a je pravidelne monitorovaná. „V oblasti našej územnej pôsobnosti sa v najväčšej miere vyskytuje slabo mineralizovaná voda, vhodná pre každodenné pitie, vo veľmi malej miere aj stredne mineralizovaná voda,“ dodáva na záver Zenon Mikle.