UNB je pred kolapsom, čaká na lekárov

BRATISLAVA 5. decembra (ZDRAVIE.sk cez WEBNOVINY) – Univerzitná nemocnica v Bratislave dnes rozdistribuovala nové pracovné zmluvy lekárom, ktorý majú od 1. decembra platné výpovede. Pri preberaní zmlúv bol prítomný koordinátor Lekárskeho odborového združenia. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa nemocnice Danica Lehocká, späť sa im zatiaľ nevrátila ...

BRATISLAVA 5. decembra (ZDRAVIE.sk cez WEBNOVINY) – Univerzitná nemocnica v Bratislave dnes rozdistribuovala nové pracovné zmluvy lekárom, ktorý majú od 1. decembra platné výpovede.

Pri preberaní zmlúv bol prítomný koordinátor Lekárskeho odborového združenia. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa nemocnice Danica Lehocká, späť sa im zatiaľ nevrátila ani jedna podpísaná pracovná zmluva.

Podmienkou Lekárskeho odborového združenia tiež bolo, aby zmluvy, ktoré dostanú do rúk lekári na potvrdenie, boli už s podpisom riaditeľa nemocnice.

UNB podľa Lehockej tejto požiadavke vyhovela. Nové pracovné zmluvy, ktoré lekárom zaručujú zvýšenie platu, sa v Univerzitnej nemocnici v Bratislave týkajú 390 lekárov, ktorí od 1. decembra nie sú v nemocnici zamestnaní.

Ako ďalej informovala Lehocká, do práce dnes ráno nenastúpilo 330 lekárov, stav v nemocnici zisťovali o 7:30. Ide teda o situáciu podobnú z minulého týždňa, keď do práce neprišlo približne 350 lekárov. Ako dodala Lehocká, v nemocnici poskytujú akútnu zdravotnú starostlivosť v spolupráci s krajským operačným strediskom.