Online: Nemocnice čakajú, či lekári podpíšu zmluvy

BRATISLAVA 5. decembra (ZDRAVIE.sk cez WEBNOVINY) – Po sobotňajšom nočnom podpise memoranda medzi lekármi a vládou sa do jednotlivých nemocníc začali distribuovať nové zmluvy, ktoré zabezpečia protestujúcim lekárom návrat na pôvodne miesta a zvýšenie platu. Pozrite sa, ako vyzeral pondelok v jednotlivých nemocniciach. Bratislavský kraj: UNB ...

BRATISLAVA 5. decembra (ZDRAVIE.sk cez WEBNOVINY) – Po sobotňajšom nočnom podpise memoranda medzi lekármi a vládou sa do jednotlivých nemocníc začali distribuovať nové zmluvy, ktoré zabezpečia protestujúcim lekárom návrat na pôvodne miesta a zvýšenie platu. Pozrite sa, ako vyzeral pondelok v jednotlivých nemocniciach.

Bratislavský kraj: UNB je pred kolapsom, čaká na lekárov

Univerzitná nemocnica v Bratislave dnes rozdistribuovala nové pracovné zmluvy lekárom, ktorý majú od 1. decembra platné výpovede.

Pri preberaní zmlúv bol prítomný koordinátor Lekárskeho odborového združenia.

Nové pracovné zmluvy, ktoré lekárom zaručujú zvýšenie platu, sa v Univerzitnej nemocnici v Bratislave týkajú 390 lekárov, ktorí od 1. decembra nie sú v nemocnici zamestnaní. Ako ďalej informovala Lehocká, do práce dnes ráno nenastúpilo 330 lekárov,

Nitriansky kraj:

Nitriansky lekári budú reklamovať nove zmluvy Lekári, ktorí odišli z Fakultnej nemocnice v Nitre, zatiaľ nové pracovné zmluvy nepodpísali. Šéf lekárskych odborov v Nitre Peter Visolajský hovorí, že majú množstvo nedostatkov, ktoré treba najprv odstrániť. „Vedenie nemocnice nerešpektovalo základné veci, na ktoré sme upozorňovali dopredu, takže sa budú musieť opravovať,“ povedal pre agentúru SITA. Rokovať budú ešte dnes. Ak bude vedenie nemocnice pripomienky odborárov akceptovať, nastúpia v utorok ráno do práce všetci lekári.

Prešovský kraj: V Prešove nenastúpilo do práce takmer 100 lekárov

Situácia s počtom lekárov vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove sa dnes oproti piatku mierne zlepšila.

Kým v piatok neprišlo do práce 118 lekárov, dnes ich chýba na pracoviskách 95. Uviedla to hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková.

V prešovskej nemocnici naďalej trvá núdzový stav. Dnes nastúpili do služby aj lekári, ktorí nedali výpovede a boli v posledných dňoch práceneschopní, a rovnako aj tí, ktorým sa prostredníctvom obvodného úradu podarilo doručiť príkazy na pracovnú činnosť.

Trenčiansky kraj

Lekári v Trenčíne hromadne podpisujú zmluvy

Nové pracovné zmluvy v pondelok vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín podpísala väčšina z 22 lekárov, ktorí majú od 1. decembra platné výpovede.

"Už prakticky všetci lekári si zmluvy dnes prebrali, podpísali, aj nastúpili do zamestnania," povedala pre agentúru SITA námestníčka riaditeľa Terézia Drobná.

Štyria si zmluvy neprebrali, sú práceneschopní. Niektorí z nich nastúpia po skončení PN v utorok alebo v stredu. Každú zmluvu počas víkendu skontroloval aj zástupca Lekárskeho odborového združenia, všetky odobril.

Trnavský kraj: Nové zmluvy v trnavskej nemocnici nepodpísal nikto

Nové pracovné zmluvy vo Fakultnej nemocnici v Trnave zatiaľ nepodpísal ani jeden lekár z tých, ktorým sa k 1. decembru skončil pracovný pomer. Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ nemocnice Gabriel Pavelek s tým, že zmluvy pre 64 lekárov sú pripravené. Na personálne oddelenie nemocnice prišiel predpoludním predseda trnavského Lekárskeho odborového združenia Patrik Princ.