Lekári bojnickej nemocnice trvajú na výpovediach

TRENČÍN 29. novembra (ZDRAVIE.sk cez WEBNOVINY) – Núdzový stav, ktorý vyhlásila vláda, platí aj v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, lekári však naďalej trvajú na výpovediach. Ako pre agentúru SITA uviedol riaditeľ zariadenia Ladislav Gerlich, výpovedná lehota naďalej plynie 51 lekárom. Zdravotná starostlivosť by mala ...

TRENČÍN 29. novembra (ZDRAVIE.sk cez WEBNOVINY) – Núdzový stav, ktorý vyhlásila vláda, platí aj v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, lekári však naďalej trvajú na výpovediach.

Ako pre agentúru SITA uviedol riaditeľ zariadenia Ladislav Gerlich, výpovedná lehota naďalej plynie 51 lekárom. Zdravotná starostlivosť by mala byť v nemocnici zabezpečená v plnom rozsahu.

Vedenie nemocnice v utorok na spoločnom stretnutí s odchádzajúcimi lekármi nariadilo 49 z nich pracovnú povinnosť. "Súhlasili s tým," konštatoval Gerlich. Ako ďalej povedal, lekárov potrebujú na to, aby nemocnica dokázala normálne fungovať.

Pôvodne podalo v bojnickej nemocnici výpoveď 53 lekárov zo 126, ktorí tu pracujú. Bez núdzového režimu by bolo ohrozené fungovanie anestéziológie, intenzívnej medicíny, všeobecnej chirurgie, ORL oddelenia, úrazovej chirurgie, neurológia, rádiodiagnostiky a gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia.