Detská nemocnica v Bratislave potrebuje novú kuchyňu

BRATISLAVA 26. júla (WEBNOVINY) – Ústavná kuchyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave si vyžaduje celkovú rekonštrukciu a modernizáciu. Nemocnica má na rekonštrukciu vypracovaný projekt. Odhadovaná cena za nové technologické zariadenia kuchyne predstavuje viac ako 700 000 eur bez DPH. Rozpočet na stavebné práce ešte pripravujú. ...

BRATISLAVA 26. júla (WEBNOVINY) – Ústavná kuchyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave si vyžaduje celkovú rekonštrukciu a modernizáciu. Nemocnica má na rekonštrukciu vypracovaný projekt. Odhadovaná cena za nové technologické zariadenia kuchyne predstavuje viac ako 700 000 eur bez DPH. Rozpočet na stavebné práce ešte pripravujú. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

V kuchyni je potrebné nové dispozičné riešenie pracoviska, celková rekonštrukcia rozvodov, elektroinštalácie, vody a kanalizácie. Chcú tiež vymeniť technologické zariadenia kuchyne s prípravami, skladmi a výdajom jedál. V rámci opráv plánujú aj celoplošnú výmenu podlahových krytín a obkladov, podhľadov, vnútornej úpravy povrchov stien, ako aj výmenu okien a dverí. Cenu za technologické zariadenia odhadujú na viac ako 700 000 eur bez DPH, rozpočet na stavebné práce ešte pripravujú. Kamenická dodala, že aj napriek nutnej rekonštrukcii sa im zatiaľ v ústavnej kuchyni hygienický štandard dodržiavať darí. Kuchyňa má dennú kapacitu 450 jedál pre zamestnancov a 250 jedál pre deti.