Nadácia pre Zdravie Slovenska

Nadácia sa zaoberá nápravou a zmenami životného štýlu smerom k zdravému spôsobu života - športovaniu - a vytvoreniu správnych návykov telesnej a pohybovej kultúry mládeže.

Nadácia pre Zdravie Slovenska bola založená a zaregistrovaná 2. 6. 2004, dňa 4. 6. 2004 jej bolo pridelené IČO Štatistickým úradom SR, čím zároveň zahájila svoju činnosť v súlade s hlavnými cieľmi nadácie.

Ciele nadácie

a) Hlavným cieľom a účelom založenia nadácie je podpora a rozvoj zdravotníctva na Slovensku, dostupnosť zdravotných služieb pre všetkých občanov Slovenska v kvalite zodpovedajúcej posledným vedeckým medicínskym poznatkom, zlepšovanie materiálneho vybavenia zdravotníckych zariadení, predovšetkým ambulantných centier a polikliník najmodernejšou diagnostickou a terapeutickou technikou.

b) Nadácia podporuje športové aktivity súvisiace so zdravým spôsobom života, zamerané prevažne na žiakov základných a stredných škôl, ako aj študentov vysokých škôl a univerzít. Zároveň podporuje aj organizátorov týchto aktivít. Jej cieľom je presadiť zdravý spôsob života , vybudovať správne návyky telesnej a pohybovej kultúry u mládeže a využitie voľného času detí a mládeže zameraním na športové aktivity.

c) Nadácia podporuje vzdelávanie mládeže a študentov - predovšetkým zdravotne postihnutých- sponzorskými aktivitami, hlavne v oblasti materiálno-technickej podpory ich študijných potrieb, prípadne v odôvodnených prípadoch aj čiastočnou úhradou ich študijných nákladov .

d) Na plnenie svojho účelu môže nadácia vyhlasovať programy, v ktorých bližšie špecifikuje jednotlivé ciele


Kontakt

Púpavová 75, 841 04 Bratislava, Tel:+421/ 2/ 6241 1582

Web: www.nadacia-zdravie.sk