Marocký cícer
Potrebujeme:
- 3 PL olivového oleja,
- 150 g sušeného cícera /namáčaný cez noc vo vode a scedený/
- 2 veľké cibule,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 8 kuracích kúskov /prsia, nohy/,
- 2,5 cm kúsok čerstvého ďumbiera,
- 4 mrkvy,
- troška šafránu rozpustený v 2 PL vody,
- kôra z citróna,
- 2 cukiny,
- 2 červené papriky,
- 2 paradajky,
- pol lyžičky mletej rasce,
- 100 g sušených marhúľ,
- pol lyžičky koriandra,
- pol lyžičky čierneho korenia,
- štipka soli
Postup:
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a dáme naň kúsky kurčaťa kožou dole. Pražíme asi 5 minút kým nezhnednú. Mäso vyberieme a odložíme nabok. V tom istom hrnci pridáme cibuľu a olej ak treba. Pridáme cesnak, ďumbier a pražíme 2 minúty. Do hrnca vrátime kúsky kurčaťa. Pridáme cícer, pokrájanú mrkvu, šafrán, citrónovú kôru. Všetko zalejeme vodou do výšky asi 2,5 cm. Necháme zovrieť. Znížime teplotu, prikryjeme a dusíme 45 minút alebo kým cícer nebude mäkký. Pridáme papriku, paradajky, cukiny, rascu, marhule, koriander, čierne korenie, soľ. Znova prikryjeme a povaríme ešte 15 minút. Podávame s kuskusom alebo ryžou.