The eggplant wheels (slices) should be oiled before being placed on a grill or in the oven. To fry it until it is tender and crispy, it is crucial to keep an eye on it.
geometrydashworld.net
Baklažán
Baklažán nemá rád chlad
V chladničke vydrží asi 7 dní, potom dužina tmavne a zhorkne. A ak nechcete z neho urobiť pri opekaní špongiu plnú tuku, najprv ho posoľte a nechajte „scvrknúť“ v (zapnutej) mikrovlnke alebo v panvici nasucho.
Baklažán pomáha i chorým
Baklažán je veľmi vhodnou potravinou nielen pre zdravých ľudí a športovcov, ale aj pri týchto ochoreniach: zvýšená hladina cholesterolu, ateroskleróza, rakovina, cukrovka, zápcha a hemochromatóza.
**TIP Redakcie:** |
Ingrediencie:
- 1 malý baklažán nakrájaný na plátky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/4 šálky majonézy
- 2 strúčiky cesnaku (mleté)
- 1 nakrájaná paradajka
- 1/2 šálky syru (podľa vlastného výberu)
- 1/4 šálky nasekaných čerstvých listov bazalky
- sendvičový chleba (alebo iné pečivo podľa vlastného výberu)
Postup:
Kolieska (plátky) baklažánu natrite olivovým olejom a dajte pripraviť na gril alebo do trúby. Je dôležité ho sledovať, aby ste ho opiekli do mäkka chrumkava. Potom už len v šálke zamiešajte majonézu s cesnakom, ktorý však môžete z receptu vynechať, ak sa chystáte ešte na návštevu a nechcete smrdieť. Nakoniec si už len vezmite sendvič a naplňte ho všetkými zvyšnými ingredienciami podľa chuti.
baklazan je super!! velmi podcenovana zelenina.
ja by som to aj ochutnala, ale absolutne netusim, ako sa to pripravuje. a vobec - bude mi to chutit? :D