Bylinkové maslo na grilovanie
Potrebujeme:
- veľkú kocka obyčajného masla
- bylinkovú soľ
- za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- za hrsť čerstvého kôpru
- 5-6 strúčikov cesnaku
- alobal na zabalenie
Postup:
Maslo si urobte deň dopredu, hodí sa na grilovanie rýb aj ostatného mäsa - cesnakové maslo je naozaj fantastické, urobte ho viac slané, aby lepšie chutilo piť.
- V miske nechajte úplne zmäknúť maslo,
- nasekajte umyté a osušené bylinky, očistite 5-6 strúčikov cesnaku,
- do masla pridajte petržlenovú vňať, kôpor, pretlačte cesnak, dobre osoľte,
- dajte do alobalu, vyformujte pomocou neho valček, zabaľte a dajte na 45 minút do mrazničky alebo ak chystáte maslo deň vopred, stačí do chladničky,
- potom z neho budete krájať kolieska, ktoré budete dávať rovno na mäso na grile.
S rybami grilovanými na uhlí chutí fantasticky!