Konzumácia rýb môže diabetikom pomáhať v problémoch s obličkami

BRATISLAVA 27. novembra (ZDRAVIE.sk z WEBNOVIN) - Konzumácia rýb aspoň dvakrát za týždeň znižuje podľa britských vedcov pravdepodobnosť výskytu ochorení obličiek u pacientov trpiacich na cukrovku. "Aj keď sa diabetikom odporúča obmedzovať prísun diétnych proteínov, aby obmedzili vývoj obličkových ochorení, podľa našich pozorovaní môže byť správny ...

BRATISLAVA 27. novembra (ZDRAVIE.sk z WEBNOVIN) - Konzumácia rýb aspoň dvakrát za týždeň znižuje podľa britských vedcov pravdepodobnosť výskytu ochorení obličiek u pacientov trpiacich na cukrovku. "Aj keď sa diabetikom odporúča obmedzovať prísun diétnych proteínov, aby obmedzili vývoj obličkových ochorení, podľa našich pozorovaní môže byť správny výber zdroja proteínu pred kvantitou pre obličky prospešný," tvrdí doktorka Amanda Adler, ktorá spolu so svojím tímom skúmala až 22 000 pacientov. Vedecký tím sa domnieva, že unikátne nutričné zloženie ryby nepriamo vplýva na obličky zlepšovaním schopnosti kontrolovať hladinu cukru v krvi. SITA/Reuters