BEMER terapia

Pre pacientov s konkrétnou diagnózou alebo s rôznymi ťažkosťami (bolesti zhybov, kĺbov, pohybového ústrojenstva, kožné choroby, atď.) máme pripravenú terapiu BEMER.

Charakteristika:

Pre pacientov s konkrétnou diagnózou alebo s rôznymi ťažkosťami (bolesti zhybov, kĺbov, pohybového ústrojenstva, kožné choroby, atď.) máme pripravenú terapiu BEMER. BEMER = Bio-Elektro-Magneto-Energetická-Regulácia, je metóda ktorá prispeje ku kompenzácií nedostatku bioenergií a pomáha pri energetickej posilňovaní ľudského teľa. Terapia BEMMER je zameraná na reguláciu látkovej výmeny , posilnenie samoliečiteľných mechanizmov a schopnosti regenerácie. Súčasťou terapie BEMER sú elektromagnetické ošetrenie a lúčová terapia. Dĺžka trvania terapie závisí od konkrétneho prípadu, ale nemala byť viac ako 16 minút.

Princíp:

Bemer má protizápalový a analgetický účinok, urýchľuje regeneráciu po ochoreniach, strese, fyzickom preťažení, hojenie rán, kostných fraktúr, vstrebávanie opuchov a krvných podliatin, normalizuje látkovú výmenu, posilňuje imunitný systém, má ochranný proti trombotický vplyv, znižuje vysoký krvný tlak a zlepšuje energetické podmienky práce srdca.

Indikácie:

Účinná je pri akútnych úrazoch a pooperačných stavoch pohybového ústrojenstva, chronických ochoreniach kĺbov a chrbtice, ochoreniach nervového systému, bolestivých stavoch rôzneho pôvodu, ochoreniach krvného obehu, nešpecifických chorobách dýchacích ciest a pľúc, akútnych infekciách, poruchách látkovej výmeny a trávenia, gynekologických a urologických ochoreniach ako podporná liečba pri hormonálnych porúch oboch pohlaví (vrátane porúch potencie), kožných chorobách, poruchách spánku, depresiách a stavoch vyčerpanosti. V preventívnej medicíne sa využíva na zvýšenie výkonnosti, posilnenie imunity a obranných síl organizmu

Kontraindikácie:

Aj pri BEMER terapii však platia tzv. všeobecné kontraindikácie, ako sú závažné poruchy srdečného rytmu, ťaž­ké psychózy, nekompenzovaná epilepsia a všetky akútne formy závažných ochorení.