Mladý jačmeň – aké sú výhody jeho užívania?

BRATISLAVA 18. marca (WN/PR) - Mladý jačmeň je skutočne výborný pri zlepšení krvného obrazu. Obsahuje množstvo látok, ktoré sú nevyhnutné pri tvorbe červených krviniek, ako napríklad železo, draslík, kyselinu listovú a iné. Tieto látky organizmus veľmi ľahko vstrebáva. Taktiež tlmí zrážanie krvných doštičiek, ktoré sú príčinou vzniku infarktu myokardu ...

BRATISLAVA 18. marca (WN/PR) - Mladý jačmeň je skutočne výborný pri zlepšení krvného obrazu. Obsahuje množstvo látok, ktoré sú nevyhnutné pri tvorbe červených krviniek, ako napríklad železo, draslík, kyselinu listovú a iné. Tieto látky organizmus veľmi ľahko vstrebáva. Taktiež tlmí zrážanie krvných doštičiek, ktoré sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení. Mladý jačmeň však nepomáha len pri zlepšení krvotvorby. Omladzuje pokožku prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány a lieči akné, psoriázu, ekzémy, pričom sú tieto pozitívne účinky klinicky preukázané. Taktiež spomaľuje bunkové starnutie vďaka SOD (superoxidu dismutáze), ktorý ničí kyslíkové radikály. Hovorí sa predsa, že SOD súvisí s dlhovekosťou! Pokiaľ ide o znižovanie hmotnosti, účinné látky mladého jačmeňa posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky. Máte problémy s trávením? Chlorofyl prítomný v jačmeni sa používa pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev, draslík a vláknina podporujú pohyb tráviacej sústavy a vyprázdňovanie. Pálenie záhy úzko súvisí s trávením a je taktiež problémom, ktorý trápi nejedného z ľudí. Mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahu, čím obnovuje acido – alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu. Avšak toto nie sú jediné pozitívne účinky mladého jačmeňa. Má aj protirakovinové účinky - enzým SOD a chlorofyl vykazujú účinné protirakovinové pôsobenie. Pomáha proti páchnucemu dychu a hemeroidom. Je účinný pri prevencii proti ukladaniu cholesterolu. Problémy so srdcom, krvným obehom a cievami sa tiež upravia. Odstraňuje bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie. Lieči kĺbové ochorenia. Vďaka svojej zásaditej povahe upravuje mladý jačmeň priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi. Lieči vnútorné a vonkajšie zápaly, pričom sa využíva vysoký obsah chlorofylu. Syntetickými vitamínmi a minerálmi nie je možné dosiahnuť komplexné pôsobenie prírodných zložiek mladého jačmeňa. PREČO PRÁVE MLADÝ JAČMEŇ? Jačmenné výhonky sú z výživového hľadiska považované za najhodnotnejšie zo všetkých zelených tráv. Mladý jačmeň obsahuje: 10x viac vápnika ako mlieko 25x viac draslíka ako banány 16x viac vitamínu B1 ako paradajky 45x viac vitamínu B2 ako hlávkový šalát 6x viac magnézia a 20x viac vitamínu E ako biela múka 5x viac železa a 8 krát viac kyseliny listovej ako špenát obsahuje zinok – iné potraviny ho neobsahujú Hlavné zložky mladého jačmeňa a ich vplyv na ľudský organizmus, príprava zeleného jačmeňa, dávkovanie a ďalšie informácie s obrázkami nájdete na: http://www.okshop.sk sekcia: Prírodné produkty a podsekcia Mladý jačmeň link: http://www.okshop.sk/?partner=sipr&okshop=mlady-jacmen&page=browse&cat=1030