Týždeň zdravej výživy v prešovských školách

PREŠOV 8. marca (WEBNOVINY) - Od pondelka v prešovských mestských základných a materských školách odštartujú Týždeň zdravého stravovania v rámci projektu Stravovať sa zdravo je moderné. Pre takmer 9 400 stravníkov budú od 10. do 14. marca variť a pripravovať jedlá zdravej výživy, s ktorými niektoré deti doteraz ani nemuseli prísť do styku. Na jedálnom ...

PREŠOV 8. marca (WEBNOVINY) - Od pondelka v prešovských mestských základných a materských školách odštartujú Týždeň zdravého stravovania v rámci projektu Stravovať sa zdravo je moderné. Pre takmer 9 400 stravníkov budú od 10. do 14. marca variť a pripravovať jedlá zdravej výživy, s ktorými niektoré deti doteraz ani nemuseli prísť do styku. Na jedálnom lístku nebude chýbať syr tofu, brokolica, jedlá bohaté na vitamíny, vlákninu, no hlavne deti dostanú pestrú a vyváženú stravu. Okrem zmeny jedálnička na žiakov čakajú informačné letáky o zdravej výžive a na túto tému budú diskutovať na vyučovaní. Učitelia časť svojej hodiny budú venovať osvete a propagácii nových foriem stravovania. Ako informoval tlačový tajomník Mestského úradu v Prešove Michal Kaliňák, v zariadeniach školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Prešov si budú môcť žiaci už na raňajky vybrať z troch ponúk. Organizátori podujatia vychádzali z výskumov, že mnoho školopovinných detí prichádza ráno do školy na lačno, alebo raňajkuje stereotypne. Rovnako chuťovo pestré budú aj obedy. Projekt by mal deti motivovať k tomu, aby si nové jedlá a chute obľúbili a žiadali si ich aj po skončení Týždňa zdravého stravovania. Projekt Stravovať sa zdravo je moderné sa týka všetkých 20 materských a 15 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. SITA