Slováci stále viac športujú

BRATISLAVA 29. novembra (WEBNOVINY) - Slováci stále viac obľubujú šport. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti GfK Slovakia s názvom Sports Equipment & Fashion 2007 na vzorke tisíc respondentov. Obľuba športových aktivít súvisí s trendom zdravého životného štýlu. To sa odzrkadlilo aj na trhu so športovým tovarom, počet špecializovaných predajní ...

BRATISLAVA 29. novembra (WEBNOVINY) - Slováci stále viac obľubujú šport. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti GfK Slovakia s názvom Sports Equipment & Fashion 2007 na vzorke tisíc respondentov. Obľuba športových aktivít súvisí s trendom zdravého životného štýlu. To sa odzrkadlilo aj na trhu so športovým tovarom, počet špecializovaných predajní stále rastie.

Medzi najpopulárnejšie športy patrí rekreačná cyklistika, fitnes, beh a plávanie, rastie aj obľuba turistiky. Čoraz viac ľudí radšej trávi aktívne voľný čas s rodinou, než individuálne. Zmena v životnom štýle Slovákov sa podpísala aj na nákupoch športového tovaru. Súvisí to nielen s poklesom cien značkového tovaru, ale aj s rastom životnej úrovne Slovákov. V súčasnosti u nás existuje takmer tritisíc špecializovaných obchodov. Na slovenskom trhu prevládajú domáci ako aj českí obchodníci, ktorí sú schopní konkurovať zahraničným reťazcom.

SITA