Študenti organizujú druhú Manažérsku kvapku krvi

BRATISLAVA 26. novembra (WEBNOVINY) - Študenti Fakulty manažmentu Univerzity Komenského organizujú druhý ročník Manažérskej kvapky krvi. Cieľom podujatia je zvýšiť povedomie o možnostiach záchrany ľudského života. Darovať krv môžu prísť študenti i profesionálni manažéri v utorok 27. novembra od 8:00 do 11:00. Mobilná jednotka bude v priestoroch Fakulty ...

BRATISLAVA 26. novembra (WEBNOVINY) - Študenti Fakulty manažmentu Univerzity Komenského organizujú druhý ročník Manažérskej kvapky krvi. Cieľom podujatia je zvýšiť povedomie o možnostiach záchrany ľudského života. Darovať krv môžu prísť študenti i profesionálni manažéri v utorok 27. novembra od 8:00 do 11:00. Mobilná jednotka bude v priestoroch Fakulty manažmentu UK na ulici Odbojárov v Bratislave.

Študenti sa rozhodli zorganizovať v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou druhý ročník Manažérskej kvapky krvi aj vďaka vlaňajšiemu úspechu, keď prišlo počas jedného dňa darovať krv až 70 percent prvodarcov. Ľudia, ktorí sa rozhodnú aj tento rok darovať krv, by si mali rezervovať pre odber približne dve hodiny. Večer pred spaním by nemali jesť ťažké a mastné jedlá, ani piť alkohol. Na odber by nemali ísť hladní, jesť však môžu len potraviny ako pečivo, chlieb, sucháre či ovocie. Darca si musí so sebou priniesť občiansky preukaz a preukaz poistenca. Bližšie informácie sa nachádzajú na internetovej stránke http://beania.fmuk.sk/kvapkakrvi/.

SITA