Miškovi sa funkcia zažívacieho traktu neobnovuje

BRATISLAVA 7. novembra (WEBNOVINY) - Klinický stav Michala Müllera zostáva naďalej kritický. Lekári na internetovskej stránke Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave informujú, že už 54. deň pokračujú v komplexnej resuscitačnej starostlivosti a funkcia zažívacieho traktu sa neobnovuje. Siamské dvojičky Miško a Marek sa narodili 11. ...

BRATISLAVA 7. novembra (WEBNOVINY) - Klinický stav Michala Müllera zostáva naďalej kritický. Lekári na internetovskej stránke Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave informujú, že už 54. deň pokračujú v komplexnej resuscitačnej starostlivosti a funkcia zažívacieho traktu sa neobnovuje.

Siamské dvojičky Miško a Marek sa narodili 11. apríla tohto roka. Oddelili ich 15. septembra po asi devätnásťhodinovej operácii. Zákrok museli podstúpiť, pretože začali mať ťažkosti s dýchaním. Po operácii, ako lekári predpokladali, sa dostavili komplikácie, ktorým Marek devätnásť dní po operácii, 4. októbra, podľahol. Bezprostrednou príčinou jeho úmrtia bolo zlyhanie pečene, obličiek a mozgu. Prognóza jeho brata Miška bola od začiatku lepšia, no v posledných týždňoch jeho stav komplikujú ťažkosti so zažívacím traktom.

SITA