Polovica ľudí nesúhlasí s trestným oznámením Valentoviča

BRATISLAVA 2. októbra (WEBNOVINY) - Polovica Slovákov nesúhlasí s podaním trestného oznámenia, ktoré ohlásil minister zdravotníctva Ivan Valentovič ako reakciu na kampaň "Povedzme nie rušeniu zdravotných poisťovní." Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia pre M.E.S.A 10 od 22. do 24. septembra na vzorke 1 012 respondentov ...

BRATISLAVA 2. októbra (WEBNOVINY) - Polovica Slovákov nesúhlasí s podaním trestného oznámenia, ktoré ohlásil minister zdravotníctva Ivan Valentovič ako reakciu na kampaň "Povedzme nie rušeniu zdravotných poisťovní." Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia pre M.E.S.A 10 od 22. do 24. septembra na vzorke 1 012 respondentov starších ako 18 rokov, ktorí vyhovovali základným demografickým a politickým znakom celej verejnosti. Súhlas vyjadrilo takmer 20 % opýtaných. Kampaň nezaregistrovalo 14 % respondentov, odpovedať nevedelo necelých 15,8 %.

Kampaň "Povedzme nie rušeniu zdravotných poisťovní" nepovažujú 50,2 % oslovených za šírenie poplašnej správy tak, ako to povedal minister Valentovič, 17,9 % si myslí, že kampaň bola šírením poplašnej správy, 14 % oslovených si kampaň nevšimlo.

Aktuálne postoje popredných predstaviteľov vlády voči médiám nevníma 30,6 % respondentov už ako oprávnenú kritiku, ale ako zastrašovanie médií. Viac ako 22 % posudzuje postoje vládnych činiteľov ako oprávnenú kritiku médií. Na otázku nevedela odpovedať takmer štvrtina opýtaných.

SITA