Lepšie podprsenky zbavia žien bolestí

BRATISLAVA 14. septembra (WEBNOVINY) - Najnovší prieskum vo Veľkej Británii prezradil, prečo ženy trpia nepríjemnými pocitmi, alebo bolesťou na prsiach, a to predovšetkým, keď športujú. Príčinou sú zle navrhnuté podprsenky. Zistili to vedci z Porthsmouthskej univerzity o ktorých záveroch informoval internetový portál idnes.cz. Vedci zistili, že v rôznych ...

BRATISLAVA 14. septembra (WEBNOVINY) - Najnovší prieskum vo Veľkej Británii prezradil, prečo ženy trpia nepríjemnými pocitmi, alebo bolesťou na prsiach, a to predovšetkým, keď športujú. Príčinou sú zle navrhnuté podprsenky. Zistili to vedci z Porthsmouthskej univerzity o ktorých záveroch informoval internetový portál idnes.cz. Vedci zistili, že v rôznych častiach Veľkej Británie trpí bolesťami pŕs a nepríjemnými pocitmi 45 až 60 percent žien nosiacich podprsenky. Najväčšie ťažkosti majú športujúce ženy, pretože väčšina podprseniek nie je uspôsobených na to, aby im poprsie udržali v pokoji. Pri meraní 70 žien sa zistilo, že im môžu nadskakovať vo vertikálnom smere až dvadsať centimetrov.

Podľa vedúcej projektu, doktorky Joanny Scurr by sa mali výsledkami štúdie zaoberať návrhári spoločností, ktoré vyrábajú spodnú bielizeň. "Je nutné, aby podprsenky zabránili vertikálnemu i horizontálnemu pohybu," povedala. Týka sa to podľa nej všetkých konfekčných veľkostí.

SITA