Hostia rodinných osláv skončili so salmonelózou

BRATISLAVA 7. septembra (WEBNOVINY) - So salmonelózou sa skončili viaceré rodinné oslavy. Regionálny úrad verejného zdravotníctva vo Vranove nad Topľou eviduje epidémiu salmonelózy. Od 2. do 5. septembra ochorelo 13 z 23 ľudí, ktorí boli na oslave. Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný, štyria chorí boli hospitalizovaní. Pravdepodobným ...

BRATISLAVA 7. septembra (WEBNOVINY) - So salmonelózou sa skončili viaceré rodinné oslavy. Regionálny úrad verejného zdravotníctva vo Vranove nad Topľou eviduje epidémiu salmonelózy. Od 2. do 5. septembra ochorelo 13 z 23 ľudí, ktorí boli na oslave. Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný, štyria chorí boli hospitalizovaní. Pravdepodobným faktorom prenosu boli zákusky z domácich vajec, ktoré pripravovali doma. V epidemiologickom vyšetrovaní sa pokračuje.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Liptovskom Mikuláši hlásil epidemický výskyt salmonelózy z rodinnej oslavy, ktorá bola 1. septembra. Ochorelo 17 ľudí, desiatich hospitalizovali. Pravdepodobne sa nakazili pečenou tortou.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Topoľčanoch zaznamenal 15 ľudí so salmonelózou, ktorí taktiež boli na rodinnej oslave. Problémy im mala narobiť konzumácia mletého mäsa, šalátu a zákuskov pripravovaných z domácich vajec. Traja chorí boli hospitalizovaní.

SITA