Jakarta potvrdila 84. obeť vtáčej chrípky

JAKARTA 22. augusta (WEBNOVINY) - Indonézia v stredu potvrdila 84. obeť vtáčej chrípky, ktorou sa stala 28-ročná žena zo známeho rekreačného ostrova Bali. Ako uviedlo ministerstvo zdravotníctva, prítomnosť smrteľného ochorenia u predavačky hydiny, ktorá zomrela v utorok, preukázal druhý test. Dva testy musia byť pozitívne na vírus H5N1 vtáčej chrípky, ...

JAKARTA 22. augusta (WEBNOVINY) - Indonézia v stredu potvrdila 84. obeť vtáčej chrípky, ktorou sa stala 28-ročná žena zo známeho rekreačného ostrova Bali. Ako uviedlo ministerstvo zdravotníctva, prítomnosť smrteľného ochorenia u predavačky hydiny, ktorá zomrela v utorok, preukázal druhý test. Dva testy musia byť pozitívne na vírus H5N1 vtáčej chrípky, aby obeť zaradili do oficiálnej štatistiky úmrtí na ochorenie v Indonézii, kde je najvyšší počet obetí na svete.

Prvý ľudský prípad na Bali potvrdili minulý týždeň, čo vyvolalo obavy z negatívneho dosahu na turizmus v oblasti. Postihnutá oblasť Jembrana je však na západe ostrova a ďaleko od veľkých turistických centier. Ďalší muž z Jembrany je v nemocnici, kde ho prijali s príznakmi vtáčej chrípky. Podľa lekárov muž bol v kontakte s mŕtvou hydinou.

SITA/AFP

Tisíce vtákov utratili od zavedenia predbežného opatrenia v krajine, kde platí mesačný zákaz presunu hydiny v rámci kraja alebo za jeho hranice. Žena, ktorá zomrela v utorok, pracovala v oblasti neďaleko viacerých letovísk. Prítomnosť vtáčej chrípky u hydiny zistili na Bali viac ako pred rokom.