SPR chce požiadať o akreditáciu pre sexuálnu výchovu

BRATISLAVA 20. augusta (WEBNOVINY) - Spoločnosť pre plánované rodičovstvo (SPR) chce podľa výkonnej riaditeľky Oľgy Pietruchovej požiadať začiatkom nového školského roka rezort školstva o akreditáciu pre spoločnosťou spracovanú metodiku sexuálnej výchovy. Ako uviedla dnes pre agentúru SITA Pietruchová, spoločnosť spracovala metodiku podľa záväzných ...

BRATISLAVA 20. augusta (WEBNOVINY) - Spoločnosť pre plánované rodičovstvo (SPR) chce podľa výkonnej riaditeľky Oľgy Pietruchovej požiadať začiatkom nového školského roka rezort školstva o akreditáciu pre spoločnosťou spracovanú metodiku sexuálnej výchovy. Ako uviedla dnes pre agentúru SITA Pietruchová, spoločnosť spracovala metodiku podľa záväzných osnov SR a uznávaných štandardov. "Naše metodiky spracovali uznávaní odborníci a odborníčky v danej oblasti, pričom vychádzajú z najnovších poznatkov vedy a medicíny ako i medzinárodných záväzkov SR. V textoch kladú dôraz na zodpovedné sexuálne správanie berúc do úvahy mentalitu mladých ľudí a ich postoj k životu," zdôraznila.

Spoločnosť pre plánované rodičovstvo si je plne vedomá rizika, ktoré mladým ľuďom hrozí pri zamlčiavaní informácií a tabuizovaní sexuality ako takej. "Preto sa naďalej budeme snažiť vzdelávať mládež k zodpovednému sexuálnemu správaniu sa a upozorňovať ich otvorene na nebezpečenstvá ale i pozitívnu stránku sexuality ako plnohodnotnej súčasti ľudského života," povedala Pietruchová.

SITA