V Nemecku sa objavila nebezpečná kozmetika

BRATISLAVA 17. augusta (WEBNOVINY) - Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na ďalšie nebezpečné kozmetické výrobky v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Nemecku. Tieto výrobky sa môžu vyskytnúť aj na slovenskom trhu, informoval riaditeľ úradu ...

BRATISLAVA 17. augusta (WEBNOVINY) - Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na ďalšie nebezpečné kozmetické výrobky v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Nemecku. Tieto výrobky sa môžu vyskytnúť aj na slovenskom trhu, informoval riaditeľ úradu Ivan Rovný.

Ide o krém na zosvetlenie pokožky Skin light cream, telovú kozmetickú vodu na zosvetlenie kože Skin light, Super litening body lotion, telové mlieko na zosvetlenie pokožky Skin light -Lait Traitant Eclaircissant, krém na zosvetlenie pokožky Body Clear Cream - Lightening Body Cream a tonizujúcu telovú vodu Clair liss Ľ Toning body lotion. Všetky vyrobili na Pobreží Slonoviny.

Výrobky obsahujú hydrochinón - látku, ktorá sa môže používať iba do výrobkov na farbenie vlasov a do výrobkov na nechtový dizajn. Výrobok môže spôsobiť kožné alergie.

SITA