EZP popiera nekalé praktiky pri nábore

EZP popiera nekalé praktiky pri nábore Informácia o zrušení SZP bola podľa Európskej zdravotnej poisťovne výsledkom nepochopenia BRATISLAVA 6. augusta (SITA) - Európska zdravotná poisťovňa (EZP) odmieta, že by v prípade náboru poistencov v obci Čata išlo o nekalý nábor poistencov. "Celý tento prípad pokladáme za jedno nedorozumenie, alebo skôr ...

EZP popiera nekalé praktiky pri nábore
Informácia o zrušení SZP bola podľa Európskej zdravotnej poisťovne výsledkom nepochopenia

BRATISLAVA 6. augusta (SITA) - Európska zdravotná poisťovňa (EZP) odmieta, že by v prípade náboru poistencov v obci Čata išlo o nekalý nábor poistencov. "Celý tento prípad pokladáme za jedno nedorozumenie, alebo skôr nepochopenie sa navzájom, pri osobnom kontakte," uviedol pre agentúru SITA manažér pre komunikáciu EZP Stanislav Jurikovič.

Ministerstvo zdravotníctva v pondelok informovalo, že v obci Čata a zrejme aj v ďalších sídlach v jej okolí sa začiatkom júla pohybovali dvaja náboroví pracovníci EZP. Poistencom iných zdravotných poisťovní údajne ponúkali prestup do EZP s tým, že ich súčasná zdravotná poisťovňa sa od budúceho roka zruší. Išlo o poistencov Spoločnej zdravotnej poisťovne (SZP) a zrejme aj o ďalšiu poisťovňu.

Podľa Jurikoviča EZP zaevidovala podnet SZP na Úrad pre dohľad pre zdravotnú starostlivosť. Manželská dvojica z Čaty už nefiguruje medzi poistencami, ktorí chcú od budúceho roka zmeniť poisťovňu, keďže EZP vyhovela ich žiadosti o stornovanie prihlášky. EZP podľa Jurikoviča nepovažuje prípad z Čaty za porušenie zákona ani nekalé praktiky. Keďže ide o vyriešenú záležitosť, poisťovňa nebude ani prijímať osobitné opatrenia. Ako Jurikovič zdôraznil, náboroví pracovníci sú riadne vyškolení a EZP pravidelne kontroluje ich činnosť.

Európska zdravotná poisťovňa a.s. získala povolenie na činnosť 9. augusta 2005. Zakladateľom poisťovne je J&T Finance Group, a.s. Verejné zdravotné poistenie začala vykonávať od januára tohto roku. Na trhu zdravotného poistenia jej patrí 1,32 %, čím je zároveň najmenšou zdravotnou poisťovňou

SITA