Kraj nemá väčšie problémy s lekárskou službou prvej pomoci

KOŠICE 6. augusta (WEBNOVINY) – Košický samosprávny kraj (KSK) neeviduje žiadne väčšie problémy po prevzatí dozoru nad organizáciou lekárskej služby prvej pomoci (LSPP) a zatiaľ ani sťažnosti obyvateľov na tieto služby. Uviedla to pre agentúru SITA hovorkyňa KSK Soňa Jakešová. „Menšie nedostatky a problémy sú však v menších mestách, ktoré sa snažíme ...

KOŠICE 6. augusta (WEBNOVINY) – Košický samosprávny kraj (KSK) neeviduje žiadne väčšie problémy po prevzatí dozoru nad organizáciou lekárskej služby prvej pomoci (LSPP) a zatiaľ ani sťažnosti obyvateľov na tieto služby. Uviedla to pre agentúru SITA hovorkyňa KSK Soňa Jakešová. „Menšie nedostatky a problémy sú však v menších mestách, ktoré sa snažíme postupne vychytávať a odstraňovať,“ uviedla Jakešová.

Košický samosprávny kraj prevzal od prvého júla dozor nad poskytovaním LSPP v 11 okresoch, v ktorých poskytuje lekársku službu prvej pomoci 16 subjektov. Ako informovala Jakešová, ešte pre prevzatím sa uskutočnilo stretnutie so všetkými poskytovateľmi LSPP, na ktorom dohodli presné pravidlá organizovania tejto služby pre obyvateľov kraja.

Lekárenskú pohotovostnú službu organizuje farmaceut samosprávneho kraja v spolupráci s miestnymi lekárnickými komorami. „Doterajšia prax nepoukázala na žiadny problém s dostupnosťou liekov pre pacientov, ktorí navštívia LSPP. V jednotlivých okresoch je lekárenská starostlivosť zabezpečená v predĺženom prevádzkovom čase vždy do 20. hodiny. V meste Košice funguje v priestoroch poskytovateľa LSPP verejná lekáreň s 24-hodinovou prevádzkou,“ informovala Jakešová.

SITA