Človek si vie sex zdôvodniť 237 rôznymi argumentmi

BRATISLAVA 20. júla (WEBNOVINY) - Človek je vraj schopný vymyslieť si až 237 zdôvodnení, prečo sa s partnerom milovať. S odvolaním sa na psychológov o tom informoval internetový portál idnes.cz. Jedným z dôvodom je aj nuda. Odborníci sa zhodujú, že sexu nemusí vôbec predchádzať láska alebo vášeň, ako sa ľudia snažia niekedy predstierať. Výsledky ...

BRATISLAVA 20. júla (WEBNOVINY) - Človek je vraj schopný vymyslieť si až 237 zdôvodnení, prečo sa s partnerom milovať. S odvolaním sa na psychológov o tom informoval internetový portál idnes.cz. Jedným z dôvodom je aj nuda. Odborníci sa zhodujú, že sexu nemusí vôbec predchádzať láska alebo vášeň, ako sa ľudia snažia niekedy predstierať.

Výsledky štúdie zverejnili psychológovia z University of Texas. Pod vedením doktorky Cindy Meston kládli otázky dvom tisíckam mužov a žien vo veku od 17 do 52 rokov. Viac ako dvesto z nich sa vyjadrilo, že sex je "primerane efektívnym spôsobom prekonania nudy". Ako ďalej portál idnes.cz píše, sex býva nezriedka aj dôvodom pomsty alebo odplaty. Väčšina sa ale pridŕža toho, že chce sebe a partnerovi "urobiť dobre". Štúdia navyše potvrdila, že zatiaľ čo muž hľadá v sexe fyzický pôžitok, ženy do neho vkladajú emócie. "Častými dôvodmi pre sex, ktoré reflektujú motivácie najväčšieho počtu ľudí sú príťažlivosť, potešenie, city, láska, romantika, emocionálna blízkosť, túžba potešiť, dobrodružstvo, vzrušenie a príležitosť," zhrnuli vedci.

SITA