Vedci chcú klonovať psy na vyhľadávanie drog

BRATISLAVA 11. júla (WEBNOVINY) - Juhokórejské colné úrady sa spolu s vedcami rozhodli pre svetovo unikátny projekt klonovania psov, ktorí dokážu vyhľadať drogy. V ich záujme je aj vybudovanie špecializovaného centra, ktoré by sa tomuto výskumu venovalo. Podľa hovorcu juhokórejských colných úradov už podpísali zmluvu s vedeckým tímom z Národnej univerzity ...

BRATISLAVA 11. júla (WEBNOVINY) - Juhokórejské colné úrady sa spolu s vedcami rozhodli pre svetovo unikátny projekt klonovania psov, ktorí dokážu vyhľadať drogy. V ich záujme je aj vybudovanie špecializovaného centra, ktoré by sa tomuto výskumu venovalo. Podľa hovorcu juhokórejských colných úradov už podpísali zmluvu s vedeckým tímom z Národnej univerzity v Soule. Ako uviedol pre Korea Times vedúci výskumu Min Kyu Kim, jeho tím už odobral telové bunky psom určeným na vyhľadávanie drog. S klonovaním sa chystajú začať v priebehu tohto alebo budúceho mesiaca s tým, že prvé šteňatá by mohli byť na svete koncom tohto roka. Na soulskej univerzite by podľa Kima malo v najbližšej budúcnosti vzniknúť aj klonovacie centrum, ktoré by produkovalo predovšetkým pre colníkov nevyhnutných pomocníkov.

Do juhokórejského výskumu zaoberajúceho sa klonovaním však priniesol v predchádzajúcich rokoch nedôveru vedec Woo Suk Hwang, ktorý vraj klonoval ľudské kmeňové bunky. Hwangov podvod s falošnými štúdiami odhalili na začiatku roku 2006.

SITA