SKZL tvrdí, že VšZP znevýhodnila poistencov i zubárov

BRATISLAVA 30. júna (WEBNOVINY) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) svojim konaním spôsobila, "že v nastávajúcom období sú podmienky pre poskytovanie stomatologickej zdravotnej starostlivosti pre stomatológov aj pre poistencov VšZP najnevýhodnejšie". Uvádza sa to vo vyhlásení Rady Slovenskej komory zubných lekárov (SKZL) z piatka 29. júna, ...

BRATISLAVA 30. júna (WEBNOVINY) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) svojim konaním spôsobila, "že v nastávajúcom období sú podmienky pre poskytovanie stomatologickej zdravotnej starostlivosti pre stomatológov aj pre poistencov VšZP najnevýhodnejšie". Uvádza sa to vo vyhlásení Rady Slovenskej komory zubných lekárov (SKZL) z piatka 29. júna, o ktorom agentúru SITA informovala riaditeľka Sekretariátu SKZL Ingrid Borošová. Na základe tejto skutočnosti sa mnohí stomatológovia rozhodli nepodpísať nevýhodné dodatky ku zmluvám na 2. polrok 2007, tvrdí komora. Členovia Rady SKZL na svojom zasadnutí so znepokojením prijali správu o jednostrannom prerušení rokovaní o zmluvných podmienkach poskytovania zdravotnej starostlivosti zo strany VšZP.

Ako sa ďalej konštatuje vo vyhlásení Rady SKZL, VšZP vystavuje svojich poistencov riziku, že nebudú mať zabezpečenú zdravotnú starostlivosť hradenú z verejného zdravotného poistenia. Napriek uvedenému, Rada SKZL odporúča svojim členom predĺženie zmlúv podpísať, aby nebolo ohrozené poskytovanie stomatologickej zdravotnej starostlivosti. S touto situáciou SKZL oboznámi ministra zdravotníctva, ako jediného akcionára VšZP, dodáva sa vo vyhlásení.

SITA