Najstarší muž sveta má 111 rokov

BRATISLAVA 18. júna (WEBNOVINY) - Najstarší žijúci muž sveta má 111 rokov a pochádza z Japonska. Inžinier Tomoji Tanabe sa narodil na konci 19. storočia - 18. septembra 1895. Dnes ho vyhlásili za najstaršieho muža planéty a on si na vlastný účet zažartoval keď povedal, že ho to mrzí. Tanabe je abstinent a tvrdí, že vylúčenie alkoholu z nápojového ...

BRATISLAVA 18. júna (WEBNOVINY) - Najstarší žijúci muž sveta má 111 rokov a pochádza z Japonska. Inžinier Tomoji Tanabe sa narodil na konci 19. storočia - 18. septembra 1895. Dnes ho vyhlásili za najstaršieho muža planéty a on si na vlastný účet zažartoval keď povedal, že ho to mrzí.

Tanabe je abstinent a tvrdí, že vylúčenie alkoholu z nápojového lístka je kľúčom k dlhovekosti. Tiež často konzumuje zeleninu. Najstarší muž sveta a nový držiteľ certifikátu Guinnessovej knihy rekordov, pochádza z menšieho mesta na juhu ostrova Kjúšú. "Nie je to nič špeciálne. Žijem príliš dlho. Je mi to ľúto," povedal.

Japonsko je tak najnovšie domovom nielen najstaršej ženy, ale aj muža. Najdlhšie žijúca žena Yone Minagawa má 114 rokov a rovnako pochádza z ostrova Kjúšú. Do konca januára tohto roku bol najstarším mužom planéty Emiliano Mercado del Toro z Puerto Rica, ktorý zomrel vo veku 115 rokov. Odvtedy predstavitelia Guinnessovej knihy rekordov pátrali, kto by ho nahradil.

Zaujímavosťou je, že v Japonsku žije viac ako 28-tisíc ľudí starších než sto rokov. Väčšina z nich sú ženy.

SITA/AFP