Zdravotnícke odbory nebudú verejne protestovať

BRATISLAVA 18. júna (WEBNOVINY) - Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ) nebude v utorok protestovať pred budovou parlamentu. Agentúru SITA o tom informoval predseda SOZ Anton Szalay. Ako uviedol, SOZ sa pripojí k pochodu Konfederácie odborových zväzov pred parlament, ktorým chcú odborári vyjadriť podporu návrhu novely Zákonníka ...

BRATISLAVA 18. júna (WEBNOVINY) - Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ) nebude v utorok protestovať pred budovou parlamentu. Agentúru SITA o tom informoval predseda SOZ Anton Szalay. Ako uviedol, SOZ sa pripojí k pochodu Konfederácie odborových zväzov pred parlament, ktorým chcú odborári vyjadriť podporu návrhu novely Zákonníka práce. Pôvodne plánovanú protestnú akciu SOZ preto zrušilo. Ako Szalay dodal, predstavitelia SOZ však odovzdajú poslancom listy, v ktorých odborári vyjadrujú nespokojnosť so situáciou v zdravotníctve.

SOZ je v súčasnosti v štrajkovej pohotovosti, ktorou chce poukázať na nedostatočné financovanie zdravotníctve a neplnenie Programového vyhlásenia vlády v časti odvodov za ekonomicky neaktívne obyvateľstvo vo výške 5 % počas celého roku 2007. Pripravenosťou štrajkovať upozorňuje SOZ aj na nízke percento z hrubého domáceho produktu pre rezort a na nízke ohodnotenie zdravotníckych pracovníkov.

SITA