Za každý nákup kartou bude človek Dobrým anjelom

BRATISLAVA 14. júna (WEBNOVINY) - Za každý nákup kartou sa človek stáva Dobrým anjelom onkologického pacienta. Z každej platby, či už kreditnou alebo debetnou kartou, pôjde 1 % na konto tejto organizácie, ktorá ju potom posunie ľuďom, ktorým tieto peniaze pomôžu. Za nákup ani kartu sa neplatia žiadne ďalšie poplatky. Tento typ kariet zavádza na slovenský ...

BRATISLAVA 14. júna (WEBNOVINY) - Za každý nákup kartou sa človek stáva Dobrým anjelom onkologického pacienta. Z každej platby, či už kreditnou alebo debetnou kartou, pôjde 1 % na konto tejto organizácie, ktorá ju potom posunie ľuďom, ktorým tieto peniaze pomôžu. Za nákup ani kartu sa neplatia žiadne ďalšie poplatky. Tento typ kariet zavádza na slovenský trh VÚB banka. Na dnešnej tlačovej besede o tom informovali spoluzakladateľ Systému Dobrý anjel Andrej Kiska a generálny riaditeľ VÚB banky Tomas Spurny.

Ako informovali, tento systém je nový, praktický a jednoduchý. Môžu ho využiť všetci Slováci, nielen klienti banky. Ľudia, ktorí už majú zriadený bežný účet, môžu o debetnú kartu požiadať od piatku, materiály dostanú do dvoch týždňov. Ostatní, ktorí si účet v tejto banke zriadiť nechcú, môžu požiadať o kreditnú kartu, kde minutú sumu budú každý mesiac uhrádzať banke faktúrou.

Ako informoval Kiska, existuje sedem spôsobov prispievania do Systému Dobrý anjel. Okrem dvoch nových, debetnej a kreditnej karty, môžu ľudia stále využiť možnosť platby cez paušál Orange. Takisto sa môžu prihlásiť cez Internet, SMS, telefón alebo poštou. V týchto prípadoch je však potrebné zriadiť si trvalý príkaz v banke.

Za osem mesiacov fungovania systému sa Dobrými anjelmi stalo takmer desaťtisíc ľudí. Organizácia pravidelne finančne vypomáha viac ako 400 rodinám. Každý Dobrý anjel vie, kam jeho peniaze idú. Od 18. septembra 2006 do 31. mája 2007 sa rozdelilo 8 006 358 korún. V priemere dostávajú rodiny mesačne 3 605 korún.

Systém podporuje rodiny, kde otec, mama alebo niektoré z detí trpí rakovinou. V budúcnosti, ak bude počet darcov stále stúpať, chcú podporovať rodiny, ktoré sú postihnuté inými závažnými ochoreniami, povedal Kiska. Pri výbere príjemcov spolupracuje organizácia s 98 onkológmi a dvomi sociálnymi sestrami.

SITA