Odovzdali hromadnú pripomienku za pluralitu poisťovní

BRATISLAVA 13. júna (WEBNOVINY) - Na ministerstve zdravotníctva dnes iniciátori odovzdali hárky s menami 1 279 občanov, ktorí podporujú hromadnú pripomienku za zachovanie plurality zdravotných poisťovní. Ako agentúru SITA informoval Ondrej Dostál z Občianskej konzervatívnej strany, v zbere podpisov ešte budú pokračovať. Ako Dostál ďalej uvádza, obsahom ...

BRATISLAVA 13. júna (WEBNOVINY) - Na ministerstve zdravotníctva dnes iniciátori odovzdali hárky s menami 1 279 občanov, ktorí podporujú hromadnú pripomienku za zachovanie plurality zdravotných poisťovní. Ako agentúru SITA informoval Ondrej Dostál z Občianskej konzervatívnej strany, v zbere podpisov ešte budú pokračovať. Ako Dostál ďalej uvádza, obsahom hromadnej pripomienky je návrh vypustiť z pripravovanej novely zákona o zdravotných poisťovniach a dohľade nad zdravotnou starostlivosťou tie ustanovenia, ktoré zdravotným poisťovniam zakazujú vytvárať zisk a znižujú výšku prevádzkových nákladov zo 4 % na 3 %. Hromadnú pripomienku iniciovala skupina občanov predovšetkým z Občianskej konzervatívnej strany, Konzervatívneho inštitútu M. R. Štefánika, Health Policy Institute a INESS - Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz.

Dnes uplynie lehota, ktorú pre pripomienkovanie stanovilo ministerstvo zdravotníctva. "Ministerstvo však skrátilo lehotu na pripomienkovanie návrhu zákona z 15 pracovných dní na šesť pracovných dní, hoci na to neexistujú dôvody," upozornil Dostál. "V pondelok sme na toto porušenie legislatívnych pravidiel vlády upozornili ministra zdravotníctva Ivana Valentoviča a vyzvali sme ho, aby predĺžil termín pre pripomienkovanie návrhu zákona najmenej do 26. júna, aby bola dodržaná lehota 15 pracovných dní," vyhlásil Dostál. Ministerstvo doteraz na upozornenie nereagovalo, dodal.

SITA