Nitra nemocničnú ubytovňu od fakultnej nemocnice nezískala

NITRA 18. mája (WEBNOVINY) – Nemocničnú ubytovňu na sídlisku Čermáň mesto Nitra od fakultnej nemocnice nezískalo. Víťazom ponukového konania sa stala súkromná spoločnosť BP BAU, s.r.o., ktorá ponúkla 22,5 milióna korún. Mesto napriek neúspechu schválilo na poslednom zastupiteľstve na kúpu budovy 19 miliónov.

NITRA 18. mája (WEBNOVINY) - Nemocničnú ubytovňu na sídlisku Čermáň mesto Nitra od fakultnej nemocnice nezískalo. Víťazom ponukového konania sa stala súkromná spoločnosť BP BAU, s.r.o., ktorá ponúkla 22,5 milióna korún. Mesto napriek neúspechu schválilo na poslednom zastupiteľstve na kúpu budovy 19 miliónov.

Bolo to pre prípad, že by firma nezložila peniaze na účet nemocnice do 16. mája. Tá tak však urobila. „Snažili sme sa ponúknuť firme alternatívu, kde by sa mohli umiestniť, v dobrej viere, že vzhľadom na sociálne potreby mesta, by nám mohli ustúpiť,“ povedal primátor Jozef Dvonč. Mesto plánovalo v budove ubytovať sociálne slabých občanov, najmä osamelé matky s deťmi.

Fakultná nemocnica potrebuje peniaze z predaja na dokončenie rekonštrukcie gynekologicko-urologického pavilónu, kde vzniknú kompletné priestory pre matky s deťmi. Pod jednou strechou tu bude novorodenecká klinika, detská klinika, urologické oddelenie a oddelenie plastickej chirurgie. Nemocnici chýbajú na dokončenie ešte štyri milióny korún, zároveň má 13-miliónový dlh voči dodávateľovi stavby.

SITA